Пн, 2024-04-29, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:38
Про мир в Україні - переговори у Саудівській Аравії: ЗМІ дізналися, про що домовилися країни
Інші останні Новини України

Учасники зустрічі погодилися з тим, що в основі мирної угоди має стояти повага до територіальної цілісності і суверенітету.

Переговори у Саудівській Аравії в перший день завершилися досягненням згоди учасників у тому, якою має бути основа формули миру для України.

Як пише італійська газета Corriere della Sera з посиланням на джерела в Євросоюзі, у центрі мирної угоди має стояти повага до територіальної цілісності і суверенітету України, а також верховенства Статуту ООН. Й учасники переговорів з цим погодилися.

Також наголошується, що під час переговорів було ухвалено рішення про створення робочих груп за ключовими темами 10 пунктів формули миру президента Володимира Зеленського.

Крім того, учасники переговорів обговорюють терміни проведення зустрічі глав держав. За попередньою інформацією, вона може відбутися до кінця поточного року.

Саудівська Аравія - новини про переговори щодо миру в Україні

Як писали ЗМІ, 5 липня у Саудівській Аравії почалися переговори про мир в Україні. Участь у переговорах беруть високопоставлені чиновники з приблизно 40 країн.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі в Джидді представлені 42 країни з різних континентів та з різними політичними підходами до глобальних справ:

"Але всіх об'єднує пріоритет міжнародного права. І саме для цього Україна запропонувала формулу миру. Тому що міжнародний порядок, заснований на правилах і порушений російською агресією, повинен бути відновлений".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]