Чт, 2024-04-25, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Про небезпеку революції науковці попереджають владу Китаю
Інші останні Новини світу

У Китаї 73 академіка підписалися під відкритим листом з вимогами провести політичні реформи, про які заявляв Сі Цзіньпін, що став лідером країни за підсумками 18-го з'їзду Комуністичної партії, повідомляє NEWSru.com.

Серед підписантів - відомі адвокати та фахівці з впливових вищих навчальних закладів країни.

"Суспільство перебуває у стані застою. Якщо ніякого прогресу так і не намітиться, то влада упустить шанс для мирних реформ. Корупція серед офіційних осіб і невдоволення в масах перетворяться в хаос насильницької революції", - сказано в листі.

У тексті також йдеться, що уряд, який з 1949 року контролює Комуністична партія, в умовах швидкого економічного розвитку має зробити ряд демократичних реформ.

"Зі зміною політичного керівництва люди чекають змін. Були розмови про це, але ніяких дій так і не зробили. Саме час замислитися, щоб нагадати владі про її обіцянки", - зазначив один з авторів листа професор Пекінського університету Хе Вейфанг.

У числі тих, хто підписалися під зверненням, також є Цан Сици - адвокат Цзян Цин, дружини Мао Дзедуна, яка після закінчення Культурної революції була зарахована до Банди чотирьох і засуджена за провини за часів правління чоловіка.

Лист з'явився у відкритому доступі в інтернеті на початку грудня, однак в Китаї до нього швидко закрили доступ.

Раніше повідомлялось, що нові лідери Комуністичної партії Китаю (КПК) мають намір скромніше обставляти свою появу на публіці і відмовитися від довгих пафосних промов. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні політбюро партії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: революції, владу Китаю, Науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]