Пт, 2024-04-19, 11:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:00
Про робочі зустрічі з міністром оборони України розповіла британський посол Мелінда Сіммонс
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Говорили про НАТО і реформи. Британський посол Мелінда Сіммонс розповіла про робочі зустрічі з міністром оборони України

Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв'ю НВ поділилася враженням від робочих зустрічей з українським міністром оборони Андрієм Тараном.

За словами дипломата, очільник Міноборони запевнив її, що жодних змін запланованих дій на шляху України до членства в НАТО не буде.

«Я зустрічалася з міністром Тараном кілька разів, ми говорили про реформу міністерства, як і загалом про шляхи України до НАТО, оскільки посольство Великобританії разом з посольством Канади — два контактних посольства НАТО в Україні. У моєму спілкуванні з міністром він був послідовним у позиції, що шлях України в НАТО вимагає продовження реформи Міністерства оборони, Збройних сил і вдосконалення підготовки військових з метою досягнення взаємосумісності за стандартами НАТО», — розповіла Сіммонс.

 Крім цього, посол прокоментувала ліквідацію Офісу реформ при Міністерстві оборони України з приходом Тарана.

«Що до роботи Офісу реформ, то, чесно кажучи, кожен новий міністр по-своєму бачить роботу міністерства. Для нас важливо, що пріоритети реформи залишилися незмінними, і це було головним змістом наших бесід з міністром Тараном», — зазначила Сіммонс.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наприкінці травня затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік.

Вона спрямована на реалізацію закріпленого в українській Конституції стратегічного курсу щодо набуття повноправного членства в НАТО, який Верховна Рада затвердила на початку 2019 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: британський посол Мелінда Сіммонс, Міністр оборони України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]