Чт, 2024-04-25, 18:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Про середню освіту - що передбачає прийнятий законопроект
Інші останні Культурні новини

Що передбачає прийнятий законопроект про середню освіту

Верховна рада України прийняла законопроект про повну загальну середню освіту.

30 травня на черговій сесії Верховна Рада прийняла законопроект №10204 про повну загальну середню освіту. “За” проголосували 163 депутати.

Законопроект включили в порядок денний лише з 5 спроби.

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається: “Прийняття проекту акта сприятиме досягненню стратегічних цілей, визначених Програмою діяльності Уряду, Концепцією реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 988-р, а саме: підвищення якості загальної середньої освіти; розширення автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства; формування в учнів необхідних для життя компетентностей; розвитку закладів освіти усіх форм власності тощо”.

Проект акта урегульовує питання доступності та забезпечення рівного доступу дітей до повної загальної середньої освіти, зокрема: доступності для осіб з особливими освітніми потребами, а також територіальної доступності закладів загальної середньої освіти, обов’язку органів влади забезпечувати відповідну доступність; забезпечення якості повної загальної середньої освіти та забезпечення академічної доброчесності у сфері загальної середньої освіти; мови освіти в закладах загальної середньої освіти сертифікації педагогічних працівників ресурсного (інформаційного, науково-методичного, матеріально-технічного) забезпечення закладів; засад здійснення інституційного аудиту; самоврядування в закладі освіти, зокрема учнівського та батьківського; прав та обов’язків учасників освітнього процесу; розмежування повноважень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері загальної середньої освіти тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: прийнятий законопроект, середня освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]