Сб, 2024-04-20, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Про святкуванян 500-річчя Реформації Порошенко підписав указ
Інші останні Офіційні новини

  Президент України Петро Порошенко в п'ятницю 26 серпня 2016 року підтримав ініціативу Всеукраїнської Ради церков і підписав Указ "Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації" в 2017 році. Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських та міжнародних протестантських об'єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, повідомляє офіційний сайт голови держави.

Президент привітав проведення форуму та наголосив на важливості указу, який має продемонструвати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій. "Ми хочемо продемонструвати, що наші взаємини між державою і церквою мають принципову відмінність від російської. Різницю ви можете побачити на прикладі Криму і Донбасу, куди на російських багнетах прийшов "русский мир". Увесь світ бачить там тотальне порушення прав людини", - сказав президент.

Голова держави також зазначив, що Україна є багатоконфесійною країною та назвав "одним з величезних досягнень українців створення Всеукраїнської ради церков", з якою влада активно співпрацює, забезпечуючи мир та злагоду між різними конфесіями. Президент наголосив на своїй всебічній підтримці цієї ради, в тому числі й на міжнародному напрямку.

Говорячи про візит поважної міжнародної делегації керівників протестантських об'єднань, Президент сказав: "Для мене дуже важливо, щоб іноземні партнери на власні очі побачили, що відбувається в Україні, які надзвичайно важливі процеси сьогодні ми, як влада, супроводжуємо. І як українці себе поводять в надзвичайно складні часи російської агресії... Українці демонструють єдність, об'єднуючи людей різних поглядів, різних релігій, різних національностей, об'єднуються навколо ідей свободи і демократії".

Порошенко також наголосив на важливості запровадження капеланської діяльності в Збройних Силах України усіх конфесій та закликав присутніх активно долучитися до цього процесу, включно з обміном міжнародного досвіду пастирської роботи у військах. "Це дуже важливо для забезпечення високого морально-психологічного клімату для тих, хто перебуває безпосередньо на лінії фронту", - зазначив він.

Президент також висловив думку, що протестантські релігійні організації могли би стати важливою складовою як духовної, так й соціальної підтримки і не лише наших військових на фронті, а й піклування про поранених та родини загиблих. "Це дуже важлива функція, якої дуже потребує Україна", - сказав президент.

Голова української держави подякував протестантським організаціям за їх потужну підтримку України: "Я чітко розумію, яку роль відіграли протестантські церкви і релігійні організації в розвитку релігійної, культурної і соціальної сфери України і дуже це ціную".

Своєю чергою президент Всесвітнього Баптистського Альянсу Пол Мсиза подякував президентові України за підтримку та побажав народу України миру, стабільності та добробуту. Він також зазначив, що за чисельністю баптистських релігійних громад і вірних Україна посідає перше місце у Європейській баптистській федерації. "Ми сьогодні тут щоб продемонструвати солідарність з українцями. Наші серця розриваються від людських трагедій. Ми молимося за вас, за мир і добробут в Україні", - сказав він.

Генеральний секретар Європейської баптистської федерації Ентоні Пек назвав "унікальним явищем" існування Всеукраїнської ради церков, яка об'єднує різні релігійні групи та наголосив на тому, що "Україна є постійно в наших молитвах" і вони роблять усе можливе, щоб пришвидшити мир в нашій країні.

26-27 серпня поточного року в Міжнародному центрі культури і мистецтв відбуватиметься Другий місіонерський форум Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. У заході приймають участь керівники українських та міжнародних баптистських об'єднань. Зокрема, участь у Форумі братиме делегація Європейської баптистської федерації.

Підготувати проект указу про затвердження заходів з відзначення 500-річчя Реформації в 2017 році Порошенко доручав у квітні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: указ, святкуванян 500-річчя Реформації, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]