Пт, 2024-04-19, 04:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
Проблему з демаркацією кордону з Молдовою у Києві сподіваються незабаром вирішити
Інші останні Офіційні новини

В України та Молдови залишається поки що невирішеною проблема з демаркацією в районах Дністровського гідровузла і порту Джурджулешти.

Як повідомили в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону, посол з особливих доручень Леонід Осаволюк, минулого тижня відбулося чергове засідання українсько-молдовської демаркаційної комісії, сторони домовилися активізувати демаркаційні роботи, щоб цього року їх завершити і підписати Договір про режим українсько-молдовського державного кордону.

"Залишилося кілька кілометрів на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону. Ми домовилися, що з першого квітня висилаємо робочі групи щодо проведення польових демаркаційних робіт на цій ділянці. Крім того, залишилися проблеми з демаркацією в районах Дністровського гідровузла і порту Джурджулешти", - сказав Осаволюк.

"Можна давати різну оцінку тим, хто ухвалював рішення щодо делімітації кордону в районі Джурджулешти, але договір про держкордон підписано. Згідно з ним, Молдова має 430 м берегової лінії р. Дунай. І ми ведемо роботу щодо позначення цієї ділянки. Там залишилося встановити два прикордонних знаки. Але це відбудеться після того, як буде вирішено проблему демаркації кордону в районі Дністровської ГЕС-2", - зазначив дипломат.

За його словами, там проблема проста: необхідно спочатку визнати права власності України на частину Дністровської ГЕС-2, що розташована на правому березі Дністра, проте на жаль, сьогодні ці питання залишаються невирішеними.

Осаволюк запевнив, що Україна робитиме все, щоб ці питання не стали перепоною на шляху завершення демаркації українсько-молдовської ділянки кордону (на початок 2014 р. залишилося позначити на місцевості близько 15 км кордону - ред).

Паралельно із завершенням демаркації кордону, ми закінчуємо роботу з узгодження проекту Договору між Україною та Молдовою про режим держкордону. Це доволі об'ємний документ, в якому розписано все, що стосується порядку співпраці на кордоні, починаючи від порядку догляду за прикордонними знаками і закінчуючи риболовлею на спільних прикордонних водах. Розраховуємо, що цей договір буде укладено разом із демаркаційними документами. Тільки після цього завершиться договірно-правове оформлення українсько-молдовської ділянки кордону", - підсумував дипломат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Києві, Молдовою, демаркацією кордону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]