Чт, 2024-04-18, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Прогнозує високу явку у другому турі посол України в Канаді
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посол України в Канаді прогнозує високу явку у другому турі

Перший тур виборів Президента України пройшов у Канаді спокійно та злагоджено, незважаючи на загрозу провокацій.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“У нас була певна попередня інформація, ми були готові до появи людей з російськими журналістськими посвідченнями, адже Канада дуже чітко підтримує Україну, тож існувала спокуса створити на дільницях якісь провокації й непорозуміння, однак все пройшло дуже мирно й спокійно”, - сказав Шевченко.

Він зазначив, що виборці в Канаді показали вищу явку, ніж у середньому по закордонному виборчому округу, й передбачив, що у другому турі участь візьме ще більше людей. “Ми обережно прогнозуємо так само досить високу явку і в другому турі тому, що інтерес є, і він великий”, - зазначив посол.

Він додав, що у цьогорічних виборах українці в Оттаві голосували активніше, ніж у 2014 році. “У нас вперше відбулося голосування в Едмонтоні, де для участі у виборах зареєструвалося близько 900 осіб. Вперше в історії незалежної України пройшло голосування в Західній Канаді”, - наголосив дипломат.

За його словами, за ходом голосування на дільницях ретельно стежили спостерігачі від Конгресу українців Канади. “Ми по гарячих слідах були у контакті із канадським урядом та громадою. Вони уважно стежили, розпитували цікавилися. Якщо ми правильно відчуваємо настрій, який є в Канаді, то він зводиться до простої формули: вільні вибори у вільній країні, і це дуже хороший результат”, - підсумував Шевченко.

Усього на трьох дільницях у Канаді (у Торонто, Оттаві та Едмонтоні) проголосував 1391 українець, що становить близько 20% від усіх внесених до списків виборців. Підтримку у майже 50% здобув Петро Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: явка, посол України в Канаді, другий тур | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]