Пт, 2024-04-26, 19:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Програму діяльності Кабміну Рада відправила на доопрацювання
Інші останні Економічні новини

Рада відправила програму діяльності Кабміну на доопрацювання

Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє кореспондент #Букв.

За відповідний проєкт постанови № 3330/П проголосували 245 народних обранців.

“Верховна Рада України постановляє доопрацювати Програму діяльності Кабінету Міністрів з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час її обговорення”, – йдеться в тексті постанови.

Відправити програму на доопрацювання рекомендував профільний комітет ВР з питань економічного розвитку, а також ряд інших комітетів (з питань екологічної політики; з питань організації державної влади; з питань фінансів, податкової та митної політики.

Виступаючи з трибуни Парламенту, прем’єр-міністр Денис Шмигаль також закликав нардепів відправити подану Кабміном програму на доопрацювання.

“Згоден з паном головою Верховної Ради, що важливо не “коли”, а важливий зміст і якість документа. Важливо, щоб програма відповідала тим викликам, які є сьогодні. Важливо, щоб вона була професійно написана і виконувалася, давала результат, а не залишалася мріями на папері, як це раніше часто бувало. Саме тому ми будемо просити народних депутатів відправити програму діяльності Уряду, яка винесена на голосування, на доопрацювання”, – наголосив Шмигаль.

Він пообіцяв внести в Раду нову програму діяльності Кабміну, розроблену “спільно з Парламентом, всіма комітетами”.

Варто зазначити, що програма діяльності Кабінету Міністрів складається з 9 сторінок і не містить конкретики або детального плану дій по кожному напрямку.

Нардепи від усіх фракцій, виступаючи з трибуни Парламенту, жорстко критикували цей документ. Деякі депутати називали цю програму “рефератом”.

У ній говориться, що, реагуючи на поточні виклики, “Уряд направить першочергові зусилля на вирішення завдань, які ставить перед Україною світова пандемія COVID-19”.

У документі зазначено, що пріоритетами Кабміну є:

• організація протиепідемічних заходів;

• перегляд держбюджету на 2020 рік для посилення соціального захисту та підтримки економіки;

• надання кредитної підтримки малому та середньому бізнесу, який зазнав втрат через карантин;

• підтримка вітчизняного промвиробника, в тому числі шляхом здійснення державного замовлення і державних закупівель;

• забезпечення щорічної індексації пенсій;

• спрощення надання тимчасової допомоги по безробіттю на період дії карантину;

• створення сприятливих умов для розвитку і відновлення малого і середнього бізнесу;

• сприяння розвитку українського фермерства;

• залучення інвестицій в аграрний сектор, сприяння експорту продукції сільськогосподарського виробництва.

• реалізація земельної реформи та інше.

У разі затвердження програми Уряд міг би отримати річний “імунітет” (Кабмін не можна було б відправити у відставку протягом року).

Шмигаль закликав Раду повернути програму Кабміну на доопрацювання

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Парламенту.

“Ми маємо програму діяльності не для того, щоб показати і отримати якийсь імунітет та преференції, а для того, щоб ми могли синхронізувати наш спільний рух до змін, які дадуть Україні визначеність і впевненість у майбутньому… Згоден з паном головою Верховної Ради, що важливо не “коли”, а важливий зміст і якість документа. Важливо, щоб програма відповідала тим викликам, які є сьогодні. Важливо, щоб вона була професійно написана і виконувалася, давала результат, а не залишалася мріями на папері, як це раніше часто бувало. Саме тому ми будемо просити народних депутатів відправити програму діяльності Уряду, яка винесена на голосування, на доопрацювання”, – наголосив Шмигаль.

Напередодні голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія заявив, що поки не варто чекати висловлення недовіри Кабінету Міністрів: планується провести окремі кадрові ротації.

 Раніше фракція “Європейської Солідарності” ухвалила рішення ініціювати відставку всього складу Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: доопрацювання, рада, програма діяльності Кабміну | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]