Сб, 2024-04-27, 00:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:17
Проходить оцінювання за стандартами НАТО вперше українська рота військової поліції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Цьогорічні ювілейні (двадцять п’яті) навчання Rapid Trident – 2021 багато в чому стали інноваційними та унікальними. Вперше за всю історію маневрів українські військові правоохоронці проходять оцінювання роти військової поліції за стандартами НАТО в рамках спеціальних спроможностей, яких набули під час наполегливих тренувань.

— У цьогорічних навчаннях беруть участь 150 військовослужбовців ВСП, — розповів заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, заступник начальника навчань Rapid Trident – 2021 із застосування підрозділів служби правопорядку полковник Ігор Строкань. — Вони виконують три основні завдання. Перше — це підтримання правопорядку та військової дисципліни, яке ми здійснюємо згідно зі своїми функціональними обов’язками. Друге — виконання завдань антитерористичним підрозділом, який складається з підрозділу служби правопорядку та інших військових формувань. Ну і третє — це оцінювання.

Підрозділ антитерористичного забезпечення виконує всі завдання згідно зі сценарієм навчання: здійснив безпарашутне десантування на дах п’ятиповерхової будівлі, провів пошук терористичних груп та їх знешкодження у взаємодії з підрозділами Національної поліції, Державної виконавчої служби та Національної гвардії України. Крім цього, підрозділ виконав заходи щодо організації взаємодії між контрдиверсійною операцією, що проводиться безпосередньо на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, та антитерористичною операцією, яку проводить Служба безпеки України поза межами навчань Rapid Trident – 2021.

— Щодо завдання з підтримання правопорядку та військової дисципліни, то наразі заходів безпеки під час проведення навчань не порушено, — продовжив полковник Ігор Строкань. — Військовослужбовці дотримуються всіх вимог керівних документів, які визначають порядок їхнього перебування на території навчального центру.

Уже сьогодні розпочались заходи з підготовки до оцінювання. Підрозділ і його техніка перебувають у визначених місцях задля виконання завдань, які визначені сценарієм оцінювання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 609 | Додав: adminA | Теги: стандарти НАТО, українська рота військової поліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]