Чт, 2024-04-25, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:29
Пропонує заморозити золото-валютні резерви Росії група американських сенаторів
Інші останні Економічні новини

Таким чином вони хочуть перешкодити Росії обійти запроваджені проти неї фінансові санкції.

Двопартійна група сенаторів США вносить на розгляд законопроект, що забороняє Росії проводити операції із золото-валютними резервами з метою протистояти жорстким санкціям.

Санкції проти Росії заморозили активи країни в іноземній валюті, проте її запаси золота можуть стати рятувальним кругом. Щоб закрити цю лазівку, сенатори Ангус Кінг (штат Мен), Джон Корнін (штат Техас), Білл Хагерті (штат Теннессі) і Меггі Хассан (штат Техас) підготували відповідний законопроект, спрямований проти можливості Росії продавати золоті резерви.

При цьому законопроект передбачає застосування вторинних санкцій по відношенню до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюють операції з російським золотом, перевозять його з резервів російського Центрального банку або продають золото фізично або електронним способом в Росії.

"Величезні запаси золота в Росії – один з небагатьох активів, що залишилися, які Путін може використовувати, щоб утримати економіку своєї країни від подальшого падіння, – йдеться в заяві Кінга. – Санкціонуючи ці запаси, ми можемо ще більше ізолювати Росію від світової економіки і ускладнити все більш дорогу військову кампанію Путіна".

"США і наші союзники повинні твердо протистояти російській агресії і гарантувати, що ми заблокуємо будь-який люк, який є у Путіна, щоб обійти всю тяжкість наших санкцій", – додала Хасан.

Також видання нагадує, що на даний момент золото-валютні резерви Росії становлять близько 132 мільярдів доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 417 | Додав: adminA | Теги: золото-валютні резерви Рф, заморозка, Американські сенатори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]