Чт, 2024-03-28, 20:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Проти Мінських домовленостей, запропонованих Єрмаком висловились у «Слузі народу»
Інші останні Політичні новини

 У «Слузі народу» висловились проти Мінських домовленостей, запропонованих Єрмаком

У фракції «Слуга народу» заперечують обрану Офісом президента стратегію на переговорах щодо Донбасу, зокрема, ідею створити так звану «координаційну раду» із представниками ОРДЛО при мінській Тристоронній контактній групі.

Народна депутатка від фракції партії «Слуга народу», голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько заявила, що зміна формату роботи Тристоронньої контактної групи у Мінську – є неприйнятною. Вона закликала не підписувати документ про створення «консультативної ради» при ТКГ, повідомляє «Радіо Свобода».

«Якщо Україна погодиться вести переговори не з доведеною учасницею збройного конфлікту (Росією), а тільки з учасниками не міжнародного конфлікту (де-юре громадянами України, які зрадили Батьківщину…), це буде означати де-факто нашу відмову від претензій до Росії», – написала депутат.

Але фракція лишається пропрезидентською, суперечок щодо виконання програми партії немає, а розбіжності у поглядах на окремі питання – природне явище, тим більш у фракції з 252 депутатів, заявив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура. Він також запевняє, що не існує і конфлікту між його колегами з фракції та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Частина депутатів різко відреагували на документ щодо змін у процесі мінських перегорів лише тому, що дізналися про нього раніше, ніж відбулася зустріч із Єрмаком.

Долю єдності «Слуги народу» може визначити подальший розвиток переговорів у Мінську. Суспільно-політичні події в Україні також впливатимуть на одностайність депутатів. Але нині немає приводу говорити про розкол, який загрожував би результативності чи, тим більше, існуванню фракції, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Є критика позиції керівника Офісу президента Андрія Єрмака щодо «консультаційної ради», але не має жодної опозиції президентові Володимиру Зеленському. Тому розколу немає, але є критика по окремих позиціях, зокрема щодо питання перегорів у Мінську. Поки що ця критика не є системною. Навіть зарано казати про якусь внутрішню опозицію. Поки є група людей із ліберальними поглядами, і тих, хто критично сприймає лінію Єрмака. Сама фракція строката, включає у себе різних людей з різними поглядами. Вона власне відображає усе різноманіття електорату Зеленського. Внутрішні дискусії там були від самого початку», – зазначає Володимир Фесенко.

Нагадаємо, в Мінську підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія виявилася в статусі гаранта-спостерігача, нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Про це йдеться в рішенні Тристоронньої контактної групи, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня. 25 березня на наступній зустрічі ТКГ може бути підписано угоду про створення Консультативної ради з терористами ОРДЛО.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що в Мінську розглядається питання створення консультативної ради, до якої увійдуть представники ОРДЛО. За словами Єрмака, у разі створення, рада працюватиме при політичній підгрупі, а ії створення нібито не означає визнання ОРДЛО

Народні депутати партії «Слуга народу» закликали президента Володимира Зеленського зупинити незаконні дії української делегації в Мінську.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не може в односторонньому порядку відмовитися від Мінських угод, оскільки вони лежать в основі світових санкцій проти Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: «Слуга народу», Мінські домовленості, Єрмак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]