Сб, 2024-04-20, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Провели перемовини щодо війни в Україні Байден, Шольц, Макрон, Джонсон та Драгі
Інші останні Новини світу

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з європейськими лідерами Емманюелем Макроном (президент Франції), Олафом Шольцом (канцлер ФРН), Маріо Драгі (прем'єр-міністр Італії) та Борисом Джонсоном (прем'єр-міністр Великої Британії) щодо війни в Україні. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Лідери Західних держав наголосили, що занепокоєні жорсткою поведінкою росії в Україні, зокрема й насильством щодо мирних мешканців.

Вони додали, що постійно підтримують Україну. Це проявляється шляхом надання безпекової допомоги українцям, які протистоять повномасштабному російському вторгненню.

Окрім цього Байден, Шольц, Макрон, Драгі та Джонсон обговорили надання гуманітарної допомоги мільйонам тимчасово переміщеним особам з України.

Також лідери держав розглянули дипломатичні зусилля на підтримку України щодо намагання припинити обстріли.

Нагадаємо, російська пропаганда в Німеччині почала через соцмережі поширювати фейковий відеоролик, нібито в Ойскірхені група українців убила 16-річного російськомовного хлопця.
    
Відомо, що через повномасштабне вторгнення в Україну та завдяки потужним санкціям світової спільноти російська економіка зазнає більших втрат, аніж через дефолт у 1998 році.
    
Раніше міністерство закордонних справ Росії заявило в понеділок, що викликало посла США Джона Саллівана, щоб сказати йому, що висловлювання президента Джо Байдена щодо президента росії путіна загрожують розривом двосторонніх відносин.
    
Також за даними The Wall Street Journal, Кремль відмовився захоплювати Київ через провал бліцкригу. "План Б" передбачає захоплення південних та східних територій для створення сухопутного каналу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: Шольц, Джонсон та Драгі, україна, перемовини, війна, Макрон, Байден | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]