Чт, 2024-04-18, 11:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Проводити свої Олімпійські ігри планують у Європі
Інші останні Новини Європейського Союзу У 2015 році в Баку пройдуть перші в історії Європейські ігри.

8 грудня 2012 назавжди увійде в історію європейського олімпізму. Саме в цей день 41-а Генеральна Асамблея Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК), яка проходить у штаб-квартирі Італійського олімпійського комітету, прийняла доленосне рішення про проведення Європейських Олімпійських ігор, передає сайт НОК.

Першою столицею Ігор стане Баку, який вже в червні 2015 проведе першу Європейську Олімпіаду. "За" проголосували 38 делегатів, 8 висловилися "проти", 3 "утрималися".

Європейські ігри будуть організовані за аналогією з такими турнірами, як Панамериканські ігри і Азіатські ігри. Вони також будуть проводитися раз на чотири роки.

Точні терміни проведення змагань поки невідомі, але очікується участь близько 7 тис. спортсменів.

В програму будуть включені 15 з 28 олімпійських видів спорту плюс два неолімпійських, які поки не вибрані. Європейські ігри проводитимуться кожні чотири роки.

"Ми не хочемо копіювати великі Олімпійські ігри, а провести змагання, які б відображали особливості Європи", - заявив президент Європейського олімпійського комітету Патрік Хіккі.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: Європі, Олімпійські ігри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]