Вт, 2024-04-16, 23:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
Рада ухвалила Закон про захист викривачів корупції
Інші останні Кримінальні новини

Закон про захист викривачів корупції ухвалила Рада

Законопроект про посилення конфіденційності викривачів корупції в першому читанні ухвалила Верховна Рада.

Проект закону № 3450 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів» за основу підтримали 254 народних депутати. Про це повідомляє партія «Слуга народу» в Telegram.

Документом пропонується створити Єдиний портал повідомлень про корупцію, через який викривачі повідомлятимуть інформацію про корупційні злочини. Автори законопроекту запевняють, що це буде захищений канал зв’язку з органами влади. З ним зможуть в цілодобовому вільному доступі працювати як викривачі, так і уповноважені суб'єкти щодо запобігання корупції у різних органах.

Також проект закону передбачає, що правовий захист і підтримку викривачам надаватимуть адвокати системи безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, закон про викривачів корупції набув чинності в Україні з 1 січня 2020 року. Документ надає право на винагороду викривачу, який повідомив про корупційний злочин, грошовий розмір якого у 5 тис. і більше разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Закон про викривачів корупції підписав президент Зеленський

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 634 | Додав: adminA | Теги: рада, а Закон про захист викривачів коруп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]