Ср, 2024-04-24, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Рада в закритому режимі намагається "відвоювати" Крим
Інші останні Надзвичайні новини
11:00. Верховна Рада України почала закрите засідання в неділю, 2 березня. Як повідомив один з народних депутатів, на засіданні зареєструвалися 306 парламентаріїв. Рішення про проведення засідання в закритому режимі підтримали 296 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як розповів журналістам народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, перед відкриттям засідання представники депутатських груп і фракцій провели консультацію з членами Ради національної безпеки і оборони та дипломатами, на якій, зокрема, погодили порядок денний засідання.

Довідка. Кримський конфлікт

В ніч 27 лютого Будівлю Верховної Ради Криму в було захоплено невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, при чому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення його повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентаріїв. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їх участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували СФ дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: рада, відвоювати Крим, закритому режимі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]