Пт, 2024-03-29, 08:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:38
Раду опозиції створять задля координації законотворчої діяльності "Батьківщина", УДАР і "Свобода"
Інші останні Політичні новини
Партії "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" домовилися створити Раду опозиції, що буде координувати їх законотворчу діяльність у Верховній Раді України.

Про це повідомив лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми провели попередні консультації з усіма опозиційними партіями - в першу чергу я говорю про партію "Свобода" і партію "УДАР" Віталія Кличка - і попередньо погодили, що ми будемо створювати Раду опозиції, що буде на своєму засіданні приймати рішення щодо того, які закони вносити, і яким чином проводити процедуру голосування, і процедуру розгляду таких законопроектів", - сказав Яценюк, якого цитує прес-служба партії "Батьківщина ".

За його словами, кожна з партій йшла на вибори зі своїми ідеологічними основами, і зі своїми програмами, проте він нагадав, що партії підписали заяву про спільні дії, і саме ця заява стала підставою для того, щоб ті законопроекти, які є ключовими для українського держави, і які є основою передвиборчих обіцянок опозиційних партій, були внесені в першу чергу на розгляд до парламенту за підписом трьох опозиційних партій.

"Таке рішення, на нашу спільну думку, повинна приймати Рада опозиції, і такі рішення повинні прийматися на засіданнях Ради опозиції виключно шляхом консенсусу", - сказав Яценюк.

Крім того, за його словами, пропонується, щоб головування в Раді опозиції проводилося по черзі представником кожної політичної сили, що увійшла в цю раду.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція "Батьківщина" має намір презентувати 15 першочергових законопроектів, необхідних для поліпшення економіки та політичної ситуації в Україні. Законотворчі ініціативи будуть спрямовані на дерегуляцію економіки, прописування процедури імпічменту президента і відкликання депутата, повернення України до європейської спрямованості, скасування пенсійної реформи і закону про мови.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина, Раду опозиції, УДАР і Свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]