Пт, 2024-04-19, 04:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Разом з ООН можуть попрацювати там і спостерігачі ЛАД, поверовернувшись до Сирії
Інші останні Новини світу

Місія спостерігачів Ліги арабських держав (ЛАД) повернеться в Сирію, щоб продовжити роботу. Про це заявив генсек ООН Пан Гі Мун, виступаючи перед журналістами, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За його словами, у нього відбулася телефонна розмова з главою ЛАД Набілем аль-Арабі, в ході якої вони обговорили ситуацію в Сирії.

"Аль-Арабі сказав, що місія спостерігачів повернеться в Сирію. Для цього він звернувся по допомогу до ООН", - сказав Пан Гі Мун. Він також зазначив, що аль-Арабі запропонував направити в Дамаск спільну місію спостерігачів від ЛАГ і ООН. Проект такого рішення буде у найближчі дні представлений для обговорення в Раді Безпеки.

Генсек привернув увагу до ескалації насильства в місті Хомсі і попередив, що погіршення ситуації в Сирії справить негативний вплив на весь регіон.

Відповідаючи на запитання журналістів, Пан Гі Мун сказав, що, продовжуючи кровопролиття, президент Сирії Башар Асад втрачає свою легітимність як лідер країни.

В ході спілкування з журналістами Пан Гі Мун не оминув увагою і позицію Москви і Пекіна з питання резолюції щодо Сирії. Він назвав "катастрофічним" рішення Росії і Китаю накласти вето на марокканську резолюцію.

Нагадаємо, що 28 січня Ліга арабських держав (ЛАД) призупинила роботу місії арабських спостерігачів у Сирії через "збільшення рівня насильства за останні дні".

4 лютого Москва і Пекін наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії. Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив журналістам, що Росію, як і раніше, не влаштовує західний проект резолюції РБ ООН стосовно Сирії.

Зазначимо, що на вихідних у Хомсі було вбито понад трьохсот осіб. Урядові джерела заперечують, що війська Асада обстрілювали місто, і покладають відповідальність за загибель людей на "озброєних бандитів".

Заворушення в Сирії розпочалися близько 11 місяців тому. Відтоді жертвами зіткнень і репресій стали від 5 до 6 тис осіб. Дамаск стверджує, що діє не проти "мирних демонстрантів", а проти "збройних терористичних угруповань, підтримуваних ззовні", які причетні до вбивства більш як 2 тис сирійських військових.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: поверовернувшись до Сирії, спостерігачі ЛАД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]