Сб, 2024-04-27, 05:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:03
Резніков розповів, навіщо їздив до Франції - захист повітряного простору України
Інші останні Офіційні новини

Франція забезпечить підготовку понад 6,5 тис. українських воїнів, зокрема, 2 тис. отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

Міністр оборони Олексій Резніков назвав продуктивним візит до Франції, де йшлося про системи ППО та ПРО для України, авіацію та радари.

"Основна тема порядку денного - захист повітряного простору України. Це комплексне питання, яке охоплює системи ППО та ПРО, авіацію, радари, навчання персоналу тощо", - написав міністр.

При цьому він нагадав, що французькі комплекси Crotale вже захищають міста України і критичну інфраструктуру. За його словами, йшлося про розширення цієї компоненти, створення запасу ракет.

"Триває дискусія щодо інших платформ, які ми в майбутньому розраховуємо отримати від партнерів, серед яких, крім Франції, є США, Німеччина, Італія, Швеція та деякі інші країни", - додав він.

Резніков повідомив, що в ході зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном подякував за підтримку України у цій війні, зокрема, за надання легких танків AMX-10.

Він зазначив, що завдяки механізму спеціального фонду, угоду про який підписано у жовтні 2022 року на полях зустрічі у форматі "Рамштайн", Франція забезпечить фінансування та передачу 12 САУ CAESAR - ці артсистеми дуже ефективно проявили себе на полі бою.

Міністр нагадав про укладений меморандум з компанією Thales щодо постачання двох радарів GM-200, які суттєво підвищать спроможності ЗСУ з виявлення повітряних цілей – зокрема, крилатих і балістичних ракет, а також дронів різних типів.

"Відвідали виробничий комплекс у м. Лімюр, поспілкувалися з керівництвом Головного управління з озброєння (DGA) та очільниками французьких збройних компаній. Наголосив, що у них є можливість випробувати свою продукцію у складних бойових умовах, що стане найкращим знаком якості", - розповів Резніков.

За його даними, Франція забезпечить підготовку понад 6,5 тис. українських воїнів, в тому числі 2 тис. отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

Резніков у Франції відвідав українських воїнів, які проходять там реабілітацію.

Військова допомога від Франції

У листопаді 2022 року Україна отримала від Франції зенітні системи Crotale для захисту неба.

1 грудня президенти США Джо Байден та Франції Еммануель Макрон у спільній заяві пообіцяли надати Україні системи ППО та обладнання, необхідне для ремонту енергооб'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих атак.

20 грудня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція в першому кварталі 2023 року планує відправити в Україну нові 155-мм самохідні артилерійські установки Caesar та іншу оборонну допомогу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]