Пт, 2024-04-26, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:02
Рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні у Польщі розчаровані
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Варшава розчарована рішенням Берліна не передавати Україні комплекси Patriot. Відтак, Польща переходить до етапу подальшого розміщення німецьких ракет на своїй території.

Про це написав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

“Після розмови з міністром оборони Німеччини я з розчаруванням сприйняв рішення (Берліна – ред.) відмовитися від підтримки України. Розгортання Patriot в західній Україні посилило б безпеку поляків та українців”, - написав Блащак.

Він додав, що у зв’язку з цим рішенням Польща переходить до робочих переговорів з Німеччиною щодо розміщення пускових установок цих ракет на своїй території та їх включення до польської системи управління військами.

Як повідомлялося, Німеччина в листопаді запропонувала Польщі системи Patriot для захисту повітряного простору країни після падіння ракети в районі, що є прикордонним з Україною. У відповідь Польща запропонувала розмістити Patriot в Україні поблизу кордону з РП. У Варшаві це пояснили тим, що це було б краще для безпеки Польщі.

Після цього розгорнулась жвава дискусія, до якої долучився й генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він сказав, що розміщення ППО в Україні можливе, але остаточно це має вирішити Німеччина. Таким чином Столтенберг заперечив аргументи міністерки Ламбрехт, яка посилалася спочатку на можливі застереження з боку НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 406 | Додав: adminA | Теги: україна, комплекси Patriot, Німеччина, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]