Пт, 2024-03-29, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:08
Різдвяне богослужіння Епіфаній проведе в Києво-Печерській Лаврі
Інші останні Релігійні новини

Раніше у цьому соборі служили лише священики УПЦ мп.

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній на Різдво 7 січня проведе богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

"Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірян та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври", - йдеться у повідомленні прес-служби ПЦУ.

Початок богослужіння заплановано на 9 годину ранку.

Нагадаємо, раніше у цьому соборі служили лише священики УПЦ мп.

Заборона УПЦ мп в Україні

1 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський повідомив, що  Верховній Раді буде запропоновано заборонити діяльність УПЦ мп в Україні, а також ініційовано перевірку законності перебування УПЦ мп в Києво-Печерській Лаврі.

В кінці 2022 року СБУ проводила численні обшуки на об'єктах, які використовує УПЦ мп. СБУ заявляла, що мета обшуків - перевірка, чи не використовуються єпархії як осередки "русского мира", чи не ховаються в приміщеннях УПЦ мп громадяни рф і чи не зберігаються там заборонені предмети.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 504 | Додав: adminA | Теги: різдвяне Богослужіння, Епіфаній, Києво-Печерська лавра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]