Пт, 2024-04-26, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Робітники заблокували найбільшу в світі фабрику з виробництва "Нутелли"- Франція
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франція: робітники заблокували найбільшу в світі фабрику з виробництва "Нутелли"

Робота найбільшої у світі фабрики з виробництва "Нутелли" практично припинилася через робітників, які вимагають підвищення зарплат.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Профспілкові активісти фабрики Віллер-Екаль в Нормандії протягом тижня блокують в'їзд або виїзд вантажівок з заводу.

Фабрика виробляє 600 тысяч банок шоколадно-горіхового крему щодня — це чверть світового виробництва продукту, яким полюбляють смакувати і діти, і дорослі.

Після шестиденного протистояння компанія Ferrero, власник Nutella, в понеділок почав погрожувати штрафами для працівників, що беруть участь у блокаді.  Профспілки і компанія кажуть, що блокада майже зупинила виробництво.

Але це не зупинило профспілки. За їх даними, 160 з 350 робітників заводу беруть участь у страйку з вимогою підвищення зарплат на 4,5%, одноразових премій 900 євро і кращих умов праці.

Компанія згодна на підвищення 1,7% для найбільш низькооплачуваних працівників і одноразові бонуси від нуля до 400 євро, що, на думку профспілок, недостатньо, враховуючи зростання вартості життя. Профспілки також скаржаться на погіршення заводських умов і зростаючий тиск з метою підвищення продуктивності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: Франція, фабрика з виробництва Нутелли, робітники | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]