Пт, 2024-04-26, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:18
Робочу групу з поповнення запасів зброї держав-членів створив ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

єс зброя Європейський Союз створив робочу групу, метою якої є налагодження спільної закупівлі зброї для держав-членів ЄС із метою поповнення їхніх військових запасів.

Про це на пресконференції у вівторок за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони ЄС заявив глава зовнішньополітичної служби блоку Жозеп Боррель.

Він нагадав заклик від свого імені та імені президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до лідерів ЄС сприяти спільним закупівлям зброї та посиленню виробничих потужностей.

"Будуть збільшені витрати, буде збільшений попит на продукцію (військової промисловості). І оборонна промисловість має відповідно збільшити виробництво", – прогнозує Боррель.

"З цією метою ми створили робочу групу для підтримки держав-членів та координації їхніх потреб з метою поповнення їхніх запасів зброї. Як вам відомо, Європейська комісія виділить із бюджету ЄС 500 мільйонів на наступні два роки для стимулювання спільних закупівель зброї в ЄС", – додав він.

Нагадаємо, в липні європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон анонсував план, який дозволять країнам Європейського Союзу спільно закуповувати зброю.

У травні європейська комісарка з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила про створення спеціальної цільової групи, яка розробить європейську оборонну інвестиційну програму в третьому кварталі 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 438 | Додав: admin | Теги: ЄС, зброя, поповнення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]