Чт, 2024-05-02, 20:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:09
росія зосередила понад 100 тисяч солдатів на Лимано-Куп’янському напрямку – Череватий
Інші останні Новини з регіонів України

На Лимано-Куп'янському напрямку росія зосередила потужне угрупування – понад 100 тисяч військовослужбовців. Приблизно таку ж кількість особового складу радянські війська залучили на піку війни в Афганістані.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в етері телемарафону. Він зазначив, що окупанти протягом доби 17 липня 7 разів намагалися штурмувати на цій ділянці фронту.

"На Лимано-Куп'янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угрупування: понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 реактивних систем залпового вогню", – сказав він.

Череватий порівняв, що на піку війни в Афганістані радянські війська залучили тоді 120 тисяч військовослужбовців. Крім того, на Лимано-Куп'янському напрямку росіяни зосередили десантні підрозділи та свої найкращі мотопіхотні підрозділи.

Також на цій ділянці фронту окупанти сконцентрували бойовий армійський резерв як додаткову підтримку, територіальні війська, приватні військові компанії, такі, як "Шторм-Z".

Ворог зосередився на тому, щоб прорвати українську оборону, додав Череватий.

"Наші воїни стійко тримають оборону, не дають ворогу перехопити ініціативу, тому завдають постійно удари. За цю добу ворог 543 рази бив по нас різними системами й калібрами артилерії, здійснив 14 авіанальотів", – додав речник.

Він зазначив, що окупанти також здійснили 7 штурмів. Відбиваючи ці атаки ворога, українські бійці знищили 40 росіян, ще 103 було поранено. Також ЗСУ знищили:

3 танки; 4 бойові машини піхоти; гармату "Мста-Б"; міномет; 2 безпілотники; 3 авто.

На Куп’янському напрямку українські воїни тримають оборону. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він зазначив, що окупанти тут перейшли в наступ, поставивши за ціль розбити українські війська в районі Куп’янська.

Сили оборони на сході та півдні за тиждень звільнили майже 18 кв. км територій, взяли десятки полонених та знищили сотні одиниць зброї та техніки ворога. Усього за час наступу звільнено 210,5 кв. км, заявили в Міноборони України.

За даними Генштабу ЗСУ, за добу 16 липня в Україні ліквідовано близько 620 окупантів.Втрати армії рф перевищили з початку вторгнення 238 300 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 308 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]