Чт, 2024-04-18, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
Росіянина, обвинуваченого у відмиванні коштів хакерів, Нідерланди видали США
Інші останні Новини Європейського Союзу

Нідерланди екстрадували до Сполучених Штатів росіянина Дениса Дубнікова, затриманого у 2021 році на запит ФБР за звинуваченням у відмиванні грошей.

Про це йдеться у заяві Мін'юсту США.

«Обвинуваченого у відмиванні криптовалюти росіянина екстрадовано цього тижня з Нідерландів до США для пред'явлення йому звинувачень у штаті Орегон», - йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерства, 29-річний Дубніков у середу вперше став перед федеральним судом у Портленді, штат Орегон. Початок розгляду справи росіянина судом присяжних заплановано на 4 жовтня.

«Згідно з судовими документами, Дубніков та його спільники відмивали доходи від атак програм-вимагачів на окремих осіб та організації на всій території США та за кордоном. Зокрема, Дубніков та його спільники відмивали викуп, отриманий від жертв атак програми-вимагача Ryuk», - йдеться у повідомленні.

У разі визнання Дубнікова винним йому загрожує ув'язнення на строк до 20 років.

Адвокат Дубнікова сказав, що його підзахисний їхав у відпустку до Мексики, коли його затримали і посадили в літак до Нідерландів на початку листопада. Дубніков заперечує будь-які порушення і має намір домагатися відхилення екстрадиції.

Це один із найсерйозніших кроків з боку правоохоронних органів США проти так званої програми-здирника Ryuk, яка 2020 року була задіяна у хвилі зламів організацій охорони здоров'я США.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв українському лідеру Володимиру Зеленському, що його країна не перестане постачати військову допомогу Україні цього літа.

У Нідерландах український народ відзначили ще однією нагородою – Нідерландської незалежності.

Нідерланди не будуть продовжувати посвідки на проживання для неукраїнців, які мали посвідку на тимчасове проживання в Україні до виїзду з країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 364 | Додав: adminA | Теги: відмивання коштів хакерів, росіянин, США, Нідерланди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]