Чт, 2024-04-18, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Російська агресія підриває свободу на континенті - Помпео в Братиславі
Інші останні Новини світу

Помпео в Братиславі: російська агресія підриває свободу на континенті

Держсекретар США Майк Помпео у вівторок, перебуваючи в Словаччині, використав 30-ту річницю падіння комунізму, щоб закликати країни Центральної і Східної Європи протистояти впливу Китаю та Росії.

Виступаючи в Братиславі, Помпео сказав, що Китай і Росія представляють подвійну загрозу для переваг, які є у демократій та країн вільного ринку з часу падіння Берлінської стіни в 1989 році, повідомляє агентство Associated Press.

Він зауважив, що посткомуністичні країни особливо вразливі перед хижацькими інвестиціями Китаю і Росії та їхнім політичним втручанням. Помпео заявив, що для боротьби з цими загрозами Сполучені Штати розширюють свою участь в регіоні за допомогою угод про співробітництво в галузі оборони і програм обміну.

"Я хочу переконатися, що словацький народ розуміє: Америка в ділі, ми повернулися", - сказав він на короткій церемонії біля "Воріт свободи" в Словаччині - меморіалу на березі річки Морави на кордоні Словаччини з Австрією, який вшановує пам’ять 400 осіб, убитих на кордонах колишньої Чехословаччини при спробі втекти за межі залізної завіси між 1945 і 1989 роками.

"Ці відносини були побудовані на спільних цінностях, і тепер ми повинні підтримувати їх на тих же умовах, особливо в зв'язку з тим, що російська агресія підриває свободу на цьому континенті, а Китай репресує людей, розширюючи свій вплив за кордоном", - сказав він.

"Ми повинні знову і знову повертатися до наших цінностей, щоб гарантувати, що вони продовжують жити", - зауважив Помпео.

Помпео перебуває в Словаччині в рамках свого турне п'ятьма європейськими країнами, яке почалося в Угорщині і продовжиться у Польщі, Бельгії та Ісландії.

Напередодні в Будапешті Майк Помпео закликав Угорщину підтримувати Україну на тлі російської агресії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Братислава, континент, російська агресія, Помпео, підрив свободи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]