Сб, 2024-04-20, 11:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
Російські банди на Заході працюють на Кремль - європейські експерти
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейські експерти заявляють, що російські банди на Заході працюють на Кремль.

Існує все більше доказів того, що Кремль використовує організовані злочинні групи в Європі для ведення розвідувальної діяльності та політичного впливу на європейське суспільство.

Такий висновок міститься у новій доповіді Європейської ради з міжнародних відносин.

"Сьогодні на організовані злочинні угрупування, які беруть свій початок із Росії, припадає близько однієї третини обсягу героїну на вулицях Європи, значна кількість випадків торгівлі людьми, а також найбільший незаконний імпорт зброї", - йдеться у доповіді, підготовленій Марком Галеотті.

У ній описується, як Росія за допомогою організованих злочинних груп напрацювала міцні зв'язки, створюючи цінний ресурс для Кремля у його асиметричному протистоянні проти багатшого і сильнішого Заходу.

ОЗУ в деяких випадках за гроші, в інших - з примусу виконують завдання в інтересах російської держави. До таких відносяться кіберзлочинність; підтримка європейських популістських партій; контрабанда зброї і людей через кордон і навіть «вбивства від імені Кремля». За останні 20 років роль російської організованої злочинності в Європі значно змінилася, тепер злочинці працюють менше на вулиці та більше в тіні: в якості союзників, посередників і постачальників для місцевих європейських угрупувань по усьому континенту.

Автор рекомендує європейським урядам і установам розробити більш чіткі та ефективні заходи реагування на загрози і зробити кроки щодо боротьби з явищем, яке має на меті підірвати західну єдність, створити єдині підходи, налагодити дієвий обмін інформацією, у тому числі між спецслужбами і поліцейськими органами, працювати з місцевими комунами, використовувати за можливістю дипломатичні інструменти.  

Поки ж, визнає експерт, європейські поліцейські органи відстають від викликів, а фінансові інституції, покликані протистояти відмиванню коштів, іноді просто не проявляють досить бажання займатися цією проблемою.

Європейська рада з міжнародних відносин - це європейська "фабрика думки", що проводить аналізи за темами зовнішньої політики і безпеки. Штаб-квартира структури знаходиться у Берліні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: європейські експерти, російські банди, кремль, захід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]