Чт, 2024-04-25, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Російських пропагандистів в Естонії поліція зняла з поїзда
Інші останні Новини Європейського Союзу

Знімальну групу російського пропагандистського видання "Известия" зняли з поїзда, що прямував з Нарви до Таллінна, і затримали в Естонії.

Як повідомляється, журналісти Ксенія Солдатова та оператор Дмитрій Тімофєєв "відвідували країну як туристи", але "не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії".

"Однак журналісти не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам'ятника", – йдеться у повідомленні у телеграм-каналі "Известий".

У журналістів забрали мобільні телефони. Згодом до Солдатової та Тимофєєва до дільниці вже приїхали представники міграційних служб.

Як пише ЗМІ з посиланням на сайт Postimees, двоє громадян росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в'їхали до Естонії через нарвський прикордонний пункт у п'ятницю близько полудня. Вони пред'явили на кордоні шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці.

"Після цього чоловік і жінка вирушили до нарвського танка та почали вести там пропагандистську роботу. Коли вони потім сіли в поїзд Нарва-Таллінн і поїхали у бік Таллінна, у Йихві до поїзда зайшов поліцейський патруль і відвіз чоловіка та жінку до відділення поліції для перевірки", – цитує видання керівника прикордонного бюро Ідаської префектури Урмаса Елмі.

Глава прикордонного бюро наголосив, що не можна працювати під час поїздок з туристичними цілями, це порушення візового режиму: "Тому Департамент поліції і прикордонної охорони анулює їхні візи, їм видано заборону на в'їзд до Естонії, і вони були вислані до росії".

Нагадаємо, уряд Естонії ухвалив рішення закрити кордони для громадян рф із шенгенськими візами, виданими республікою. Обмеження набуде чинності через тиждень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 341 | Додав: adminA | Теги: російськиі пропагандисти, Естоня, поїзд, поліція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]