Чт, 2024-04-25, 07:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Розкритикував Макрона президент Фінляндії: гарантії безпеки потрібні не рф, а її сусідам
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Фінляндії Сауле Нііністьо розкритикував заяву французького візаві Емманюеля Макрона про необхідність говорити із росією про "гарантії безпеки" для неї.

Про це він сказав у коментарі виданню Iltalehti на полях зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил (JEF) у Ризі.

"Ну, кому тут потрібна безпека? Сусідам росії. Якщо росія здатна надавати якісь гарантії безпеки своїм сусідам, то чому б не надати їй не менш надійні гарантії безпеки такого ж рівня? Настільки ж надійні, як і ті, які вони дають", – сказав він.

Схожу думку висловив і президент Литви Гітанас Науседа, який стверджує, що саме росія має надавати гарантії безпеки Україні, а не навпаки.

"Треба говорити про гарантії безпеки для нас і, перш за все, для наших українських друзів. Вони перебувають під щоденними обстрілами. Люди гинуть. Зараз ми говоримо про країну (рф), яка мало дбає про будь-яку систему, засновану на правилах", – сказав Науседа.

А прем’єрка Естонії Кая Каллас наголосила, що жодна країна на росію нападати не збирається: "Занепокоєння росії щодо безпеки не є реальними. Навпаки, занепокоєння щодо безпеки України та Європи в цілому є реальними".

На початку грудня президент Франції Еммануель Макрон у телеефірі заявив, що Захід повинен подумати, як задовольнити потребу росії в гарантіях безпеки, якщо путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 364 | Додав: adminA | Теги: гарантії безпеки, Сусіди, Макрон, критика, президент Фінляндії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]