Сб, 2024-04-20, 16:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Розмір пені за несплату "комуналки" уряд підвищує
Інші останні Економічні новини

За несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг українцям будуть нараховувати пеню у розмірі 0,1% суми простроченого платежу. Стягнення нараховується за кожен день прострочення, але не більше, ніж загальна сума боргу. Причому зміна встановленого розміру пені за погодженням сторін не допускається.

Такий законопроект оприлюднило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Цікаво, що документ був оприлюднений у середу, 18 квітня, проте зауваження та пропозиції громадськості по ньому, згідно з інформацією, розміщеною на сайті, приймалися лише один день.

Нагадаємо, до 1996 року пеня нараховувалась у розмірі 0,01% загальної суми боргу за 1 день прострочення, але не більше ніж сама заборгованість.

З 1996 по 2011 рік діяв мораторій на стягнення пені, який було накладено через невиконання державою своїх зобов'язань з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню. З 1 січня 2011-го мораторій втратив силу, однак розмір пені досі не було визначено на законодавчому рівні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: уряд підвищує, пені, несплату комуналки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]