Чт, 2024-04-18, 18:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Розпочався в Одесі другий міжнародний фестиваль "Порохова вежа"
Інші останні Культурні новини

В Одесі стартував міжнародний фестиваль "Порохова вежа", який триватиме по 14 серпня.

Як повідомили у п'ятницю 12 серпня у прес-службі мерії, у сьогодні у Центральному парку ім. Тараса Шевченка відкрився 2-й Одеський міжнародний благодійний фестиваль "Порохова вежа". Він проходить на Суворовській алеї парку, біля Карантинної аркади.

У рамках фестивалю – змагання з середньовічного бою між представниками "лицарських дворів" з різних міст України та зарубіжжя. Для участі у фестивалі зареєструвалися 6 "лицарських дворів" ("двір" складається з лицаря, двох зброєносців і геральда).

"Навчитися азам середньовічних битв може кожен бажаючий гість фестивалю", - сказали в мерії.

Окрім того, в ньому беруть участь фольклорні колективи, які навчають гостей колоритних середньовічних танців. Також у рамках форуму проходять ремісничі ярмарки, передбачені майстер-класи майстрів народного промислу, конкурсні програми, антуражні фотосесії, фотосушка і багато іншого.

Працює лучний тир, а також мережа таверн з різноманітними наїдками і напоями, приготованими за старовинними технологіями на відкритому вогні.

Всі зібрані під час фестивалю кошти планується направити на проведення робіт зі збереження, реставрації та охорони об'єктів культурної спадщини Одеси.

Нагадаємо, що перший фестиваль середньовічної культури "Порохова вежа" відбувся в Одесі 20 травня.

Зауважимо, що "Порохова вежа" – далеко не єдиний фестиваль історичних реконструкцій в Україні. Так, наприклад, раніше середньовічні лицарі та ремісники з'їжджалися до старовинної Хотинської фортеці на міжнародний фестиваль історичної реконструкції Середньовіччя "Битва Націй", також на територію Генуезької фортеці у кримському Судаку на міжнародний фестиваль "Генуезький шолом", і звичайно, навідувалися в "Парк Київська Русь", що на Київщині, для участі у фестивалі "Гості стародавнього Києва".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: другий міжнародний фестиваль Порохо, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]