Пт, 2024-03-29, 01:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Розпочинається спеціальний саміт ЄС щодо Brexit у Брюсселі
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Брюсселі сьогодні відбудеться саміт лідерів 27 країн Європейського союзу, присвячений питанню виходу Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляє сайт Європейської ради.

На саміті мають затвердити директиви для переговорів щодо Brexit. Керівні принципи визначать основу для переговорів і спільні позиції ЄС під час переговорів.

Проект керівних принципів був запропонований президентом Європейської ради Дональдом Туском і представлений державам-членам 31 березня.

Туск також запросив на саміт головного переговірника Європейського Союзу щодо Brexit Мішеля Барньє, щоб переконатися, що він "знайомий з поглядами глав держав і урядів".

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Євросоюз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Brexit, спеціальний саміт ЄС, брюссель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]