Чт, 2024-04-25, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
Що потрібно знати, обираючи витяжки: поради
Інші останні Новини світу науки і технологій

Майже в кожній сучасній квартирі є витяжка. Вона особливо потрібна людям, які багато часу проводять на кухні. Без витяжки досить швидко забруднюються кухонні меблі. Щоб цього уникнути, варто придбати витяжку, радять фахівці. Дуже популярною останнім часом є витяжка телескопічна, вибрати яку, як втім і ініші сучасні моделі, можна онлайн, відвідавши спеціалізований інтернет-магазин ventolux.ua.

телескопічна витяжка

Витяжка: конструкції та задачі

Головним завданням цього пристрою є захист приміщення кухні від накопичення жиру та кіптяви в ньому, що з'являються від приготування їжі. Витяжка також забезпечує в процесі приготування виведення неприємних запахів. Багато моделей мають функцію освітлення робочої поверхні. Вони досить красиво виглядають і чудово доповнять будь-який інтер'єр.

Стандартна витяжка складається із:

  • двигуна;
  • фільтра;
  • корпусу.

Корпус буває пластиковим чи металевим. Іноді є вставки зі скла або дерева. У деяких моделей є два мотори. Фільтри призначені спеціально для очищення повітря.

Конструкція витяжки залежатиме від місця, де Ви плануєте встановлювати її. Кожна модель має свої індивідуальні технічні параметри. Існує кілька стандартів моделей витяжок.

Безпосередньо над робочим простором встановлюють острівні витяжки. Дані пристрої призначені для кухонних плит, що до стін не примикають. До стелі приєднується кріплення.

Найактуальнішими є купольні витяжки. Їх іноді називають настінними або камінні. Вони встановлюються на стіні. За формою такі витяжки схожі на піраміду чи прямокутник.

Як і попередня модель, кутові витяжки кріпляться на стіну. Їхній корпус розрахований на монтаж у кутку кімнати. На економію місця на кухні розраховані витяжки, що вбудовуються. Їх встановлюють, як правило, у невеликих приміщеннях. Над робочою поверхнею цю модель монтують у підвісні шафи. Крім цього, моделі, що вбудовуються, мають висувну панель.

Нюанси вибору витяжки

При виборі витяжки слід брати до уваги тип очищення повітря. Їх буває лише два види: проточний та циркуляційний. Деякі моделі витяжок оснащені одразу двома режимами.

телескопічна витяжка

Циркуляційний режим призначений для всмоктування повітря, що містить жири та кіптяву. Витяжка повертає очищене тепле повітря у кімнату. У зимові сезони це особливо добре.

Повітря проходить через жирові фільтри, які вловлюють та не пропускають частинки продуктів згоряння (наприклад, жирові краплі). Є одноразові та стаціонарні фільтри цього типу. Одноразові фільтри виготовляються із синтепону, флізеліну або паперу. У міру засмічення його потрібно викидати. Набагато економічніше використовувати стаціонарні фільтри, що виготовляють із металу або акрилу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 418 | Додав: admin | Теги: Вибір, витяжка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]