Пт, 2024-04-19, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:45
Що знає компанію, яку підозрюють у фінансуванні партії, Немиря визнав, - говорить Кузьмін
Інші останні Політичні новини
Заступник глави партії "Батьківщина" Григорій Немиря підтвердив, що конвертаційна фірма, яку підозрюють у фінансуванні партії, йому відома. Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі "Шустер Live", коментуючи розслідування справи щодо фінансування партії "Батькивщіна".

Він повідомив, що Немиря довго ухилявся від допиту, і "навіть був за неявку оштрафований судом", але буквально через там чотири години після прес-конференції (на якій Кузьмін розповів про подробиці розслідування) Григорій Немиря з'явився в Генпрокуратуру і почав давати свідчення".

"Чому почав? Тому що допит, на його прохання, був перерваний і перенесений на пізніший термін. Але, тим не менш Немиря підтвердив, що ця фірма "Річ Консалтинг" йому добре відома. Директор цієї фірми є особистим другом Немирі. Та все, що пов'язано з цією фірмою, Немиря знає", - розповів Кузьмін.

"За українськими законами фінансування політичних партій іноземними компаніями та іноземними державами заборонено. Більш того, встановлена кримінальна відповідальність", - додав він.

"При цьому слідчому попалися в руки документи, з яких випливало, що послуги політичної партії оплачувалися іноземними компаніями, а рахунки на оплату піар-послуг БЮТу виставлялися на заступника глави Немирю", - уточнив чиновник.

"Він, як народний депутат, висловив дату, коли йому зручно прийти до слідчого... Тому Немиря прийде до нас коли йому буде зручно це зробити і така дата узгоджена", - сказав перший заступник генпрокурора.

"Крім того, ми, природно, направили запити правоохоронним органам тих країн, де зареєстровані ті компанії (які нібито фінансували партію) і сподіваємося отримати відповідь. Про те чи були ці операції, як вони проведені, хто власник цих підприємств, хто засновник, хто фактичний власник і хто керуючий цими компаніями", - розповів Кузьмін.

При цьому він зазначив, що "деякі політики знову говорять про те, що тут репресії, що ображають опозицію", але "тут немає ніякого політичного підґрунтя".

Нагадаємо, заступника глави партії "Батьківщина" Немирю у середу 19 грудня допитали в Генпрокуратурі. Про це йдеться в офіційній заяві партії щодо коментаря першого заступника генпрокурора Кузьміна про те, що Немиря ховається, і йому не можуть вручити повістку.

У Європарламенті "пригрозили" Україні за переслідування Немирі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Немиря, Кузьмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]