Пт, 2024-04-26, 00:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Щодо обшуку ФБР у його домівці Трамп подав судовий позов
Інші останні Новини світу

Екс-президент США Дональд Трамп 22 серпня подав судовий позов у зв’язку з проведеним у нього вдома обшуком ФБР. У Мін’юсті прокоментували, що їм відомо про позов і що відомство надішле на нього відповідь у суд.

Про це повідомляє видання CBS.

Трамп просить призначити спеціального відповідального для перегляду документів, які вилучили у його резиденції Мар-а-Лаго, та судовим рішенням заборонити Мін’юсту США переглядати матеріали, доки цього не відбулося.

Адвокати Трампа аргументують, що призначення особи, яка прогляне вилучені докази, необхідне для того, щоб захистити конституційні права Трампа. Також вони наполягають, що Мін’юст має надати їм детальний перелік того, що було вилучено, та повернути об’єкти, які не підпадали під ордер на обшук.

У позові стверджується, що ордер надмірно широкий, та що слідчі могли забрати «привілейовані» документи, створені під час перебування Трампа на посаді, і «нерозсудливо, щоби прокурорська команда знайомилася з ними без належних заходів обережності».

При цьому не зачіпають питання, чому Трамп забрав документи з Білого дому, і не відкидають твердження слідчих, що деякі з них стосуються сфери нацбезпеки.

У позові також вдаються до політичних аргументів для того, щоб поставити під сумнів легальність обшуку, наголошуючи, що Дональд Трамп явно буде серед лідерів під час президентських виборів 2024 року, якщо вирішить балотуватися, і що дії правоохоронців виглядають як інструмент політичного переслідування.

Також колишній президент США Дональд Трамп вимагає повернути на місце документи, вилучені агентами Федерального бюро розслідувань при обшуку в його маєтку в Мар-а-Лаго.

Оточення Трампа підозрює, що його зять за гроші передавав інформацію до ФБР, зокрема повідомив про секретні документи на віллі колишнього президента.

Федеральне бюро розслідувань конфіскувало паспорти експрезидента США Дональда Трампа, аби він не зміг залишити Сполучені Штати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 389 | Додав: adminA | Теги: судовий позов, трамп, обшук ФБР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]