Пт, 2024-04-26, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:20
Швеція відкинула вимоги Росії щодо нерозширення НАТО - категорично проти
Інші останні Новини світу

Вимоги Росії до США та НАТО зачіпають також Швецію, яка не входить до Північноатлантичного альянсу. Про це заявила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Швеція виступає проти вимог Російської Федерації про те, щоб НАТО не приймало нових членів і не просувалося у східному напрямку. Таку позицію озвучила очільниця МЗС Швеції.

"Ми категорично відкидаємо всі переговори щодо суті європейського безпекового порядку. Повинен бути світовий порядок, заснований на правилах, де є міжнародне право. Кожна країна має право робити свій власний вибір щодо безпекової політики", – наголосила Лінде. Вона додала, що хоча Швеція не входить до НАТО, вимоги Росії "дуже сильно стосуються Швеції та Фінляндії". А відмова від будь-якого майбутнього розширення НАТО зменшить можливості для самостійного політичного вибору.

Як інформувало ЗМІ, США не приймають пропозицію Росії щодо надання їй гарантій безпеки щодо не розширення НАТО на схід. Також нагадаємо, у Верховній Раді назвали вимоги Путіна щодо НАТО і України "ультиматумом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 587 | Додав: adminA | Теги: проти, не розширення НАТО, Швеція, вимоги Рф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]