Пт, 2024-04-19, 23:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Швидкість розбирання і збирання наметів молоді опозиціонери на Майдані продемонстрували
Інші останні Політичні новини

На столичному Майдані Незалежності пройшов фінал акції "Готуй намет навесні", яка проходила в рамках громадянської кампанії "ВСТАВАЙ!". Молоді активісти опозиційних партій "Батьківщина", "Фронту змін", Народного Руху України, "Свободи" та громадських об'єднань продемонстрували швидкість розкладання та збирання наметів.

Взяти участь у конкурсі з'їхались переможці всіх обласних змагань "Готуй намет навесні". Загалом в акції взяли участь близько ста молодих активістів, повідомляє Gazeta.ua.

Захід був спрямований на те, щоб привернути увагу громадськості до проблем житла для молоді та невиконання обіцянок нинішньої влади щодо молодіжного житлового будівництва.

"Ми хотіли показати владі, що єдине доступне житло для молоді - це намет. Це алегоричне порівняння. Зрозуміло, що мало хто з молодих людей погодиться жити в наметі. Це були символічні акції", - відзначив один із організаторів, громадський діяч Олександр Солонтай.

Крім того, за його словами, кампанія "ВСТАВАЙ!" направлена на те, щоб молодь підвелась.

"Не секрет, що молодь пасивна, що вона байдужа, що молодь не бачить зв'язку між своєю активною позицією і тими змінами, які мають відбутися в державі. Ми збираємося витратити велику кількість часу для того, щоб молодь усвідомила, що від її позиції залежить завтрашній день України", - сказав Солонтай.

Водночас голова Молодого Народного Руху Іван Крулько заявив, що на сьогоднішній день брутально порушується 39 стаття Конституції щодо права на мирні зібрання. Спеціально для працівників правоохоронних органів організатори молодіжної акції принесли рішення Шевченківського суду, який розглядав позов у 2005 році. Його подавало молодіжне крило Партії регіонів. Своїм рішенням Шевченківський районний суд м. Києва встановив, що отримання дозволу від Головного управління контролю за благоустроєм КМДА для проведення акції не потрібне, оскільки намети не є малою архітектурною формою.

"Сьогодні окрім проблеми порушення права на мирні зібрання ми стикаємося з проблемою подвійних стандартів у правосудді, з проблемою вибіркового правосуддя. Ми стикаємося з тим, що під час акції, на яку приїхала молодь з усієї України, неподалік чекають два автозаки, три автобуси з беркутівцями", - зауважив Крулько.

На його переконання, це свідчить про те, що чинна влада готує Україну до силового варіанту і "перебуває в полоні власних фобій, що вона боїться молоді, громадянського суспільства".

"Тому ми будемо свідомо йти на проведення таких акцій для того, щоб демонструвати молоді, що не потрібно боятись, не потрібно мовчати, і треба відстоювати свою позицію" - наголосив Крулько.

Зазначимо, 22 березня на Майдані Незалежності у Києві, після тривалих спроб затримати молодих активістів за проведення акції "Готуй намет навесні", міліція забрала кілька наметів, які належали молодим людям.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Майдані, збирання наметів молоді опозиціонер, розбирання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]