Ср, 2024-04-24, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:14
Швидко поширюється малярія у Пакистані, що постраждав від повені
Інші останні Новини світу

пакистан повінь Кількість загиблих від малярії та інших хвороб у регіонах Пакистану, що постраждали від повені, досягла 324 людей, заявила влада в середу. Актриса Анджеліна Джолі сказала, що побоюється, що багато людей, яких вона зустрічала під час відвідування районів, що постраждали від повеней, цього тижня, "не виживуть", якщо не надійде додаткова допомога.

Сотні тисяч людей, переміщених внаслідок повеней, живуть просто неба. Застійні повені, що поширилися на сотні кілометрів, можуть відступити протягом двох-шести місяців. Вже зараз вони призвели до широко поширених випадків шкірних та очних інфекцій, діареї, малярії, тифу та лихоманки денге.

Влада і гуманітарні працівники заявили, що необхідна негайна допомога переміщеним сім'ям, які зазнали укусів комарів, змій та собак.

Попри зусилля уряду, місцевих та іноземних організацій з надання допомоги, багато людей гостро потребують їжі, крові, медичної допомоги та ліків.

Через ослаблену систему охорони здоров'я Пакистану та відсутність підтримки переміщені сім'ї скаржаться на те, що їх змушують пити небезпечну воду та готувати на ній їжу.

"Ми знаємо, що від неї можна захворіти, але що робити, ми повинні пити її, щоб залишитися в живих", — сказав Гулам Расул, який постраждав від повені, місцевому телеканалу Geo News, стоячи поряд з місцем, де змило його будинок.

Інтенсивний мусон обрушив на Пакистан утричі більше опадів, ніж у середньому за три десятиліття. У поєднанні з таненням льодовиків це викликало безпрецедентну повінь.

Від повені, яка, на думку вчених, посилилася через зміну клімату, постраждали майже 33 мільйони людей у 220-мільйонній південноазійській державі. Вода забрала будинки, посіви, мости, дороги й худобу, завдавши збитків, що оцінюються в 30 мільярдів доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 426 | Додав: admin | Теги: Пакистан, повінь, малярія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]