Пт, 2024-04-19, 03:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:52
Сили АТО відбили атаку диверсантів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У районі проведення АТО впродовж минулої доби зафіксовано 42 випадки відкриття вогню з боку бойовиків: 21 раз на Донецькому напрямку, 19 разів на Маріупольському, двічі - на Луганщині. Про це сьогодні зранку, 5 серпня, прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку сепаратисти вели мінометний і кулеметний вогонь по українських вояках в Авдіївці та Невельському.

У Зайцевому і Нижньому Лозовому ворог 16 разів застосував БМП. По Опитному терористи відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу.

По позиціях ЗСУ в Луганському бойовики били з БМП і кулеметів великого калібру, також на цій ділянці активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів, кулеметів і БМП бойовики вели по укріпленнях ЗСУ в Водяному.

По позиціях сил АТО в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук і Гранітне бойовики вели гранатометний вогонь. У Новотроїцькому та Павлополі терористи застосували міномети.

Поблизу Мар'їнки зафіксовано вогонь із зенітної установки. Також неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар'їнки і Широкиного активізувалися снайпери бойовиків.

"Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 м, диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони не має", - повідомили в штабі.

На Луганщині по українських позиціях у Новозванівці і Лопаскиному бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Також у Донецькій області тричі зафіксовані польоти безпілотних літальних апаратів бойовиків.

Бойовики "ДНР" пошкодили ЛЕП, призупинено водопостачання

У результаті обстрілу з боку бойовиків "ДНР" вранці 4 серпня була пошкоджена лінія електропередач "Ясинувата - АКХЗ", яка живить населені пункти Авдіївка, Красногорівка, Ясинувата і Донецьк. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Слід наголосити, що через згаданий вище обстріл, вже втретє за останні три тижні, порушено енергопостачання Донецької фільтрувальної станції. Це, звичайно, спричинило зупинення подачі питної води до вказаних населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що ЗСУ в односторонньому порядку надали гарантії безпеки на весь період проведення ремонтно-відновлювальних робіт на ЛЕП до 31 серпня 2016 року.

У штабі наголосили, що ці роботи повинні виконуватися на території, тимчасово непідконтрольній уряду України.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: атака диверсантів, сили АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]