Ср, 2024-04-24, 09:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Ситуація в зоні АТО залишається складною, але контрольованою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Проросійські бойовики протягом минулої доби 50 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в своєму Facebook.

"Ворог продовжує порушувати Мінські домовленості та застосовує важку артилерію і вогонь зі зброї заборонених калібрів. Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення АТО залишається складною, але контрольованою. Російські окупанти 50 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів Сил АТО. Зафікcовано 27 обстрілів на Маріупольському, 20 на Донецькому та 3 на Луганському напрямках", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Маріупольському напрямку супротивник впродовж доби з мінометів різних систем та гранатометів вів вогонь по опорних пунктах сил АТО на ділянці Мар’їнка – Красногорівка. У Богданівці та Чермалику ворог застосував міномети калібру 82 мм, а у Гнутовому та Широкиному великокаліберні кулемети. Позиції українських воїнів в Старогнатівці та Широкиному протистояли вогню БМП.

"На Донецькому напрямку російські окупанти з артилерії калібру 122 мм били по наших військах в Авдіївці. Вогонь з гранатометів та кулеметів великого калібру ворог вів по українських позиціях в районі Авдіївки, Невельського, Ленінського та Луганського. Гранатометному вогню протистояли захисники Пісків", - зазначають у прес-центрі.

Водночас, мінометний та гранатометний вогонь, здебільшого неприцільний, ворог тричі відкривав на Луганському напрямку поблизу населених пунктів Кримського та Новозванівки. При цьому зазначається, що спроб ведення повітряної розвідки з боку противника зафіксовано не було.

Як повідомлялося, вчора, 5 серпня, у Зайцевому Донецької області 120-мм міна контрольованих Росією бойовиків зруйнувала житловий будинок.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія розгорнула три нові дивізії поблизу кордонів з Україною.

"Крім окупованих територій ми можемо побачити, що відбувається біля східних кордонів нашої країни, де розгорнуті вже три нові російські дивізії", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]