Пт, 2024-04-19, 18:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
Скандальний законопроєкт РФ про 1968 рік Земан назвав зухвалою провокацією
Інші останні Новини Європейського Союзу

Земан назвав зухвалою провокацією скандальний законопроєкт РФ про 1968 рік

13 червня відбулася друга зустріч президента Чехії Мілоша Земана і посла РФ в Чехії Александра Змеєвського з приводу зареєстрованого в Росії законопроєкту, який в разі ухвалення надасть статус ветерана бойових дій військовослужбовцям СРСР, які брали участь у вторгненні до Чехословаччини 1968 року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Земан назвав законопроєкт, який підготували комуністи, "зухвалою провокацією проти Чеської Республіки та його особисто". У бесіді з послом Російської Федерації він також "рішуче підкреслив, що в разі прийняття закону, можна очікувати істотного і довгострокового негативного впливу на двосторонні відносини РФ і ЧР", написав прес-секретар глави Чехії Іржі Овчачек у своєму Twitter.

Змеєвський, в свою чергу, повідомив президенту Земану, що Росія продовжує займати позицію, викладену в Договорі про дружні відносини і співробітництво між Чеською Республікою та Російською Федерацією, підписаний президентами двох країн у серпні 1993 року, в якому засуджується окупація Чехословаччини військами Варшавського договору 1968 року і подальше перебування радянських військ на території ЧССР.

Про першу зустріч Земана і Змеєвського з цього приводу повідомлялося 5 червня, а в Росії тоді відповіли, що згаданий документ - нібито лише одноосібна ініціатива.

Раніше обурення у зв'язку з ініціативою КПРФ в Держдумі висловило МЗС Чехії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: земан, 1968 рік, провокація, законопроєкт РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]