Пт, 2024-04-19, 12:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:53
Скасувати недоторканність словацькі депутати голяка просили колег у парламенті
Інші останні Новини Європейського Союзу

Словацькі депутати роздяглися догола на підтримку скасування парламентської недоторканності. До неординарної акції вдалися члени партії SaS ("Свобода і солідарність"), передає ТСН з посиланням на словацькі ЗМІ.

Політики – як чоловіки, так і жінки – оголилися перед об'єктивом камери, прикриваючись лише плакатом з написом "Зніміть з депутатів імунітет".

Як розповіли в партії, таким чином вони збираються закликати членів парламенту нарешті проголосувати за скасування депутатської недоторканності, адже "законодавці такі ж люди, як і всі решта".

Зазначимо, що ліберально спрямована SaS (третя за величиною фракції в словацькому парламенті) вже кілька років послідовно виступає за урізання привілеїв політиків і чиновників.

У 2010 році з ініціативи партії пройшов референдум, на який були винесені питання про скасування парламентського імунітету та зменшення кількості парламентарів зі 150 до 100. Однак він провалився через низьку явку виборців.

Нагадаємо, що українські депутати час від часу теж намагаються "позбутися" своєї недоторканності, але поки що слова до справи не дійшли. Особливо політики пожвалюються напередодні виборів:то перед парламентськими виборами, то перед президентськими. 


Так, у 2007 році Рада скасувала недоторканність депутатів, але тоді парламент вже був розпущений, а тому рішення ВР 5-го скликання так і не набуло законності. У 2008 році за відповідне рішення вже голосувала Рада нового скликання. Тоді для скасування недоторканності парламентарів не вистачило голосів. 


Пізніше Конституційний суд України дозволив обмежити недоторканність народних депутатів України. Навіть президент тоді просив коаліцію розглянути законопроект про обмеження депутатської недоторканності і був готовий підписати його у разі ухвалення. 


На 2012 рік український парламент ухвалив бюджет, який все ж таки урізав низку пільг для депутатів. Це більшою мірою стосується колишніх депутатів. За даними Пенсійного фонду, екс-депутати живуть у 14 разів краще за звичайних пенсіонерів, на них з бюджету витрачають 180 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: словацькі депутати голяка просили к | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]