Пт, 2024-04-26, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
Скасувати указ про розпуск парламенту у "Народному фронті" закликали Зеленського
Інші останні Політичні новини

Скасувати указ про розпуск парламенту В "Народному фронті" закликали Зеленського скасувати указ про розпуск парламенту

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту не відповідає Конституції, і скасування його буде правильним кроком для глави держави.

Про це заявив один з ініціаторів конституційного подання щодо незаконності указу про дострокове припинення повноважень парламенту, член фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв.

"Правильний крок, достойний найвищого рівня державного діяча, ким є президент України, – це скасування цього указу… Ми з повагою ставимося до вибору українського народу. На виборах виграв президент Зеленський, чий указ ми оскаржуємо. Як політик заявляю, що люди вимагають змін. І останні президентські вибори це довели. Але основна вимога – це вимога права і справедливості", - зазначив він.

За його словами, люди вимагають відповідальності президента, парламенту, уряду, Конституційного суду, всього суддівського корпусу.

"Межі цієї відповідальності визначені Основним законом держави – а це є Конституція. Конституція не визначає принципу політичної доцільності чи недоцільності… У ваших найвищих інтересах, пане президент, стати взірцем дотримання Конституції і її справжнім, а не вдаваним Гарантом", - підкреслив Алексєєв.

"Успіх кожного громадянина України прямо залежить від кожної дії, яку ви, як глава держави, здійснюєте відповідно до Конституції. Ви маєте захищати Основний закон і ставити інтереси країни вище будь-яких політичних рейтингів, здобутих на дострокових парламентських виборах…. Цей указ не відповідає Конституції. Правильний крок, достойний найвищого рівня державного діяча, ким є президент України, – це скасування цього указу. Зміни Верховної Ради за будь-яких обставин відбудуть 27 жовтня цього року, як і передбачено Конституцією", - резюмував Алексєєв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, розпуск парламенту, Народний фронт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]