Вт, 2024-04-23, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:03
"Слуга народу" чує "голос народу" вибірково - Бекешкіна про вибори
Інші останні Політичні новини

 Бекешкіна про вибори: "Слуга народу" чує "голос народу" вибірково

Президент України Володимир Зеленський вибірково чує "голос народу" під час обговорення виборчої системи.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці в Facebook написала директорка фонду Демократичні ініціативи, соціолог Ірина Бекешкіна.

"Якщо "Слуга народу" так прислухається до голосу народу, то, очевидно, варто ухвалити виборчу систему з відкритими списками", - написала вона.

Також Бекешкіна навела дані опитування "Демократичних ініціатив" і КМІС за березень 2019. Респонденти відповідали на запитання: "На Вашу думку, за якою виборчою системою повинні відбуватися наступні вибори до Верховної Ради?"

Так, згідно з опитуванням, за пропорційною системою, коли всі депутати обираються за партійними списками, які формують партії - 9.8%. За пропорційною системою з "відкритими" списками, коли виборці можуть голосувати не тільки за партію, а й за окремих кандидатів зі списку, який визначає порядок їхнього проходження у Верховну Раду - 37.3%. За мажоритарною системою, коли всі депутати обираються в округах - 12.1%. За такою, як зараз - половина депутатів обирається за списком, половина - в округах 12.3%. Важко сказати - 28.6%.

"Здається, з "голосом народу" все ясно. Але, на жаль, його чують вибірково ...", - резюмувала Бекешкіна.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту для розгляду змін до закону про вибори народних депутатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: Бекешкіна, вибори, Слуга народу чує голос народу вибір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]