Пт, 2024-10-18, 05:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:16
Сотні будівель в Україні, які прямо захищені Женевськими конвенціями, зруйнувала росія
Інші останні Іноземна преса про Україну

Видання The New York Times проаналізувало кожну будівлю по всій Україні, яка була пошкоджена або зруйнована після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це величезна територія з приблизно 210 тисячами будівель, розташованих на нерівній лінії фронту довжиною близько 1300 км).

Видання зазначає, що, навіть якщо війна закінчиться завтра, у багатьох місцях не буде куди повертатися. Небагато країн після Другої світової війни зазнали такого рівня руйнувань.

"Це перша вичерпна картина того, де велася війна в Україні та повних руйнувань. Використовуючи детальний аналіз супутникових даних, отриманих за ці роки, ми створили записи про кожне місто, кожну вулицю, кожну будівлю, яка була пошкоджена", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що масштаби важко осягнути. В Україні зруйновано більше будівель, ніж якби кожну будівлю на Мангеттені зруйнували чотири рази поспіль. Частини України, віддалені за сотні миль одна від одної, схожі на Дрезден чи Лондон після Другої світової війни або на Газу після півроку бомбардувань.

Аналіз показує, що понад 900 шкіл, лікарень, церков та інших установ було пошкоджено або зруйновано, хоча ці об’єкти прямо захищені Женевськими конвенціями.

Ці оцінки є консервативними. Вони не включають Крим або частини Західної України, де точні дані були недоступні. Справжній масштаб руйнування, швидше за все, буде ще більшим — і він продовжує зростати. У середині травня росіяни так люто бомбили деякі міста на північному сході України, що один житель сказав, що вони стирають вулиці.

Водночас видання зазначає, що Україна налаштована на відновлення. Надія, хоч і далека, полягає в тому, що завдяки міжнародній співпраці Україна отримає російські активи і змусить рф заплатити за реконструкцію цілих міст, таких як Мар’їнка.

Також видання звертає увагу, що попереду ще може бути тривала війна. В останні місяці росіяни наступали, знищивши ще більше громад, оскільки їхня армія, здається, невблаганно суне вперед. Десять мільйонів українців покинули свої домівки — кожен четвертий.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 347 | Додав: admin | Теги: знищенння, Росія, україна, будівеля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]