Вт, 2024-04-16, 18:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:32
Сперечаються через нового главу Єврокомісії Меркель і Макрон
Інші останні Новини Європейського Союзу

Меркель і Макрон сперечаються через нового главу Єврокомісії

У вівторок канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон розійшлись у поглядах щодо того, хто повинен стати наступним главою Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на агентство Reuters.

У вівторок ввечері лідери ЄС проводять зустріч, під час якої розпочнуть переговори про кандидатів на найвищі пости блоку, які вони обійматимуть в найближчі п'ять років. За процедурою, після виборів до Європарламенту у ЄС змінюють керівників головних інституцій

Після прибуття на зустріч Ангела Меркель заявила, що вона підтримує кандидатуру правоцентристського німецького депутата Манфреда Вебера на посаду глави Єврокомісії. Чинний глава ЄК Жан-Клод Юнкер йде у відставку 31 жовтня.

Через декілька хвилин Макрон заявив, що підтримує інших кандидатів. Зокрема, комісара ЄС з питань конкуренції від Данії Маргрете Вестагер, переговірника ЄС щодо Brexit, француза Мішеля Барньє, та нідерландського соціал-демократа Франса Тіммерманса.

Правоцентристська Європейська народна партія (ЄНП) і лівоцентристська група соціалістів і демократів (S&D) матимуть всього 326 місць у новому скликанні Європарламенту, де засідає 751 євродепутат. Їм не вистачає 50 голосів до більшості, щоб визначити самостійно, хто має очолити Єврокомісію.

Крім того, ЄС має визначитись із очільниками Європейського парламенту і Європейського центрального банку, главою зовнішньополітичного блоку і главою Європейської ради.

ЄС ризикує потрапити в інституційний "глухий кут", якщо переговори затягнуться. У результаті ЄС не зможе приймати принципові політичні рішення в той час, як він стикається з більш напористою Росією, економічним зростанням Китаю і непередбачуваним президентом США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: новий глава Єврокомісії, Меркель і Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]