Чт, 2024-04-25, 23:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Списки опозиції на вибори затвердить Тимошенко, а ПР - соцопитування
Інші останні Політичні новини

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко буде особисто затверджувати списки кандидатів у депутати від об’єднаної опозиції. Про це в ефірі ICTV заявив заступник "Батьківщини" Олександр Турчинов.

"Юлія Тимошенко не буде відсторонена від цього процесу (формування списку) навіть за ґратами. Вона братиме активну участь у формуванні списку, і без її підтримки ми не будемо пропонувати з’їзду ту чи іншу кандидатуру", - сказав він.

На запитання, чи можлива присутність Віктора Ющенка у списках опозиції, Турчинов відповів, що "більш реалістично побачити його у списку Партії регіонів".

"Я думаю, що Партія регіонів має його у першу п’ятірку поставити", - сказав він.

Турчинов також сказав, що він і його колеги засмутилися від того, що їм не вдалося поки що залучити до об’єднаної опозиції партію "УДАР" Віталія Кличка.

"Мої колеги і я теж розстроїлися, що серед тих, хто об’єднався, немає Кличка. Я не вірю в ефемерні треті сили, які - і не влада, і не опозиція… Або ти працюєш на Регіони, як би ти не називався, або ти об’єднуєшся в демократичну опозицію. І Віталію треба буде зробити цей вибір", - сказав він.

"Затягувати зі своїм визначенням не потрібно… Ми не упрошуємо, ми звертаємося відкинути особисті амбіції", - додав Турчинов.

У свою чергу лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк запевнив, що одіозні фігури не потраплять до списку об’єднаної опозиції.

"Що стосується одіозних фігур, зрозуміло, що значна частина чинних депутатів не потрапить у цей список, і це є частиною очищення. Ми зараз перевірили кожне голосування депутатів місцевих рад він нашої опозиційної сили. Якщо ця людина співпрацює з владою не заради громади, а заради власного здобутку, вона буде виключена", - сказав він.

Крім того, за словами Яценюка, партії "Батьківщина" і "Фронт Змін" мають право взаємного вето для того, щоб одіозні персони не потрапляли у список.

"Я вчора сидів і накидував список людей від нашої політичної сили. 80% цих людей – це ті, які не були в парламенті, але які пройшли з нами багато років і вміють працювати", - сказав він.

На питання "регіоналки" Олени Бондаренко про те, чи змінюватиме він після об’єднання з "Батьківщиною" прізвище на Тимошенко, Яценюк відповів:

"Моє прізвище Яценюк, прізвище Юлії Володимирівни – Тимошенко, ми залишаємося різними людьми, але ми спільні в тому, щоб перемогти і змінити якість життя".

Як відомо, під час з’їзду Партії регіонів, на якому було оголошено при злиття із "Сильною Україною", журналіст запитав Сергія Тігіпка, чи змінюватиме він прізвище на "Янукович". Тігіпко розлютився і не відповів.

Першу п'ятірку Партії регіонів буде визначено соцопитуванням

Першу п'ятірку виборчого списку Партії регіонів буде оприлюднено під час XIV партійного з'їзду, який призначено на 31 липня.

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, про це сказав народний депутат України, перший заступник голови ПР Володимир Рибак, коментуючи підсумки спільного засідання політради і фракції Партії регіонів.

"31 липня ми плануємо провести XIV з'їзд партії. На з'їзді будуть затверджені списки кандидатів у депутати за багатомандатним виборчим округом, а також за одномандатними округами. Буде дано повноваження політраді ухвалювати відповідні рішення між з'їздами, а також визначені перша п'ятірка і десятка кандидатів у депутати", – повідомив Рибак.

За його словами, перша п'ятірка буде сформована після проведення соціологічних досліджень, вивчення підтримки громадянами можливих кандидатів. "Визначимо тих, хто має найбільшу підтримку населення. Оприлюднимо її на ХІV з'їзді партії", – сказав він.

Рибак зазначив, що цьому передуватиме масштабна партійна робота: впродовж травня, червня і липня буде проведено розширені партійні збори за участю депутатів усіх рівнів – первинних, районних, міських і обласних організацій, де буде розглянуто програму партії, обрано делегатів на майбутній з'їзд і вирішено інші внутріпартійні питання", – сказав він.

"Ми сьогодні орієнтуємо всі партійні організації на те, щоб вибори були відкриті, прозорі, чесні і жодна партійна організація не повинна дати привід для сумніву в результаті кампанії. Ми повинні зробити все, щоб вибори пройшли в рамках законодавства, і показати всьому світу, що Україна здатна провести такі вибори", – наголосив Рибак.

23 квітня лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об’єднання їхніх політичних сил і формування спільного списку на парламентських виборах. "Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції 23 квітня заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

Раніше повідомлялося, що Юлія Тимошенко підписала декларацію про спільну участь у виборах з Арсенієм Яценюком - як у мажоритарних округах, так і за єдиним списком. Тимошенко передала текст зі своїм автографом через адвоката Сергія Власенка.

Нагадаємо, що 30 березня "Батьківщина" провела терміновий, запланований раніше на квітень, з'їзд партії.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка перебуває у виправній колонії, вкотре закликала опозиційні сили об’єднатися у єдиний список на парламентських виборах.

У свою чергу, "Народна самооборона" на чолі із лідером, екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком ухвалила рішення про приєднання до партії "Батьківщина".

7 квітня лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявив, що політична партія "Фронт Змін" ухвалила рішення про формування єдиного зі Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина" списку кандидатів у депутати як по мажоритарних округах, так і за партійними списками. На 23 квітня було призначено спільну прес-конференцію двох політсил про формат загального списку, а на 12 травня - форум.

Яценюк вважає, що став розумнішим і сильнішим із "Батьківщиною"

У партій "Фронт Змін" та "Батьківщина", які напередодні об’єдналися, залишились невирішені суперечливі питання, які стосуються висунення кандидатів в окремих мажоритарних округах. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від фракції НУ-НС, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

"Спірні питання завжди є, тому що ми демократи. Але ми вирішимо будь-які спірні питання, бо ми сильні і порозумнішали. Я переконаний в тому, що жодного спірного питання не залишиться", - підкреслив Яценюк.

Нардеп уточнив, що між його партією та політсилою Юлії Тимошенко існує кілька невирішених питань щодо окремих округів на території України.

"Але ми застосували дуже простий принцип. Кожна партія висуває найкращих. А для прийняття рішення, кого саме висуває об'єднана опозиція, ми проводимо соціологію. У кого найвищий рейтинг, той і йде (на вибори як єдиний кандидат)", - розтлумачив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1223 | Додав: admin | Теги: вибори, пр, тимошенко, списки опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]