Сб, 2024-04-27, 04:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Способи зменшити витрати бензину на 40%
Інші останні Новини світу науки і технологій

Безліч факторів впливає на збільшення споживання пального. Основні з них це:

  • сама їзда - 60%;
  • включений на повну потужність кондиціонер може споживати ще 15%;
  • їзда на непрогрітому двигуні збільшує споживання бензину на 12%;
  • їзда із включеними фарами - 5%;
  • відкриті вікна при швидкості понад 50 км/год. - 4%;
  • зменшений тиск в шинах та широкі диски - 4%.

Існує декілька способів, зменшити витрати пального. Кожен окремо є ефективним, але досягти зменшення витрати на 40% можливо лише використовуючи всі разом.

зменшення витрати бензин

Прибирання в машині

Але для цього недостатньо буде лише взяти автомобільний пилосос. Купити такий корисний аксесуар можна тут https://lido.ua/ua/pilososi-7348, якщо ви ще не встигли це зробити. Під підтриманням чистоти в салоні мається на увазі не лише чистка килимків і обшивки, а відсутність зайвих речей. Вони збільшують вагу транспортного засобу, а разом з тим - витрати бензину.

зменшення витрати бензин

Аеродинаміка авто

Зниження опору повітрю допомагає зекономити на паливі. Покращити аеродинаміку машини допоможе зняття зайвих деталей, якi зменшують обтічність машини.

Кондиціонер теж споживає пальне

Клімат-контроль або кондиціонер краще використовувати лише у разі крайньої потреби. Спеціалісти стверджують, що регулярне і тривале кондиціонування повітря в салоні може збільшити витрату бензину до 1 л/100 км.

Неправильно підібраний тиск у шинах

Якщо не дотримуватись вимог виробника щодо рекомендованого тиску в шинах для вашого транспортного засобу, це може стати не лише причиною аварії. Не відрегульований тиск може збільшити витрату бензину аж на 3%. Уникнути потреби регулярно навідувати заправки для перевірки цього показника допоможе власний автомобільний компресор https://lido.ua/ua/kompresori-7128.

зменшення витрати бензин

План маршруту

Правильно плануйте свій маршрут, щоб не робити зайвих кіл або не стояти годинами в заторі. Допоможе спланувати оптимальний маршрут із мінімальними витратами пального навігатор.

зменшення витрати бензин

Кількість обертів на хвилину

Якщо в вас машина з механічною коробкою перемикання передач, передачі варто перемикати трохи раніше:

  • приблизно на 2500 об/хв для авто, які їздять на бензині;
  • 2000 об/хв для авто, які їздять на дизелі.

Відключайте двигун у заторах

Якщо ви потрапили у величезний корок і бачите, що стояти доведеться довше, ніж 2 хвилини, краще заглушити мотор, щоб уникнути зайвих витрат пального.

зменшення витрати бензин

Будьте уважними на дорозі

Як відомо, екстрене гальмування збільшує споживання пального. Для того, щоб уникнути зайвих витрат, та й в принципі не попадати в неприємні ситуації, стежте уважно за дорогою.

Інколи пересідайте на громадський транспорт

Це найочевидніша та найменш приємна рекомендація, проте, якщо виникає потреба на деякий час зменшити витрати на машину, це також ефективний спосіб.

зменшення витрати бензин

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 790 | Додав: admin | Теги: Бензин, зменшення, витрати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]