Вт, 2024-04-23, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Справу про вибухи в Дніпропетровську об'єднали з іншою
Інші останні Кримінальні новини

Кримінальні справи щодо вибухів у Дніпропетровську в п'ятницю та про вибух у цьому місті минулого року об'єднані в одне провадження. Про це повідомив в ефірі "5 каналу" начальник головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генпрокуратури Вадим Горан.

"Минулого року був аналогічний злочин у Дніпропетровську. На сьогоднішній день ці дві кримінальні справи об'єднані в одне провадження, оскільки почерк вчинення цих злочинів однаковий", - сказав він.

За словами представника Генпрокуратури, "є припущення, що ці злочини могли бути здійснені одними і тими ж особами".

"Я думаю, що найближчим часом силовики дадуть гідну відповідь, і особи будуть встановлені", - додав він.

Горан також повідомив, що на даний момент відпрацьовується чотири основні версії причин вибуху, однак не став їх називати.

Як повідомлялося, 16 листопада вночі в Дніпропетровську в районі зупинки громадського транспорту "Центральна", розташованої поруч із торговим центром ЦУМ, стався вибух невстановленого вибухового пристрою, яке було в бетонній сміттєвій урні. Унаслідок вибуху загинув громадянин України.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за п.5 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), проте в результаті проведених слідчих дій прокурор Дніпропетровської області ухвалив постанову про перекваліфікацію складу злочину за ознаками ч.3 ст. 258 КК (теракт).

Як повідомлялось, 27 квітня в Дніпропетровську пролунали 4 вибухи, в результаті яких постраждали 30 осіб, у тому числі 10 дітей.

Станом на 29 квітня, в лікарнях залишаються 14 осіб.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу за ч 2 ст 258 (терористичний акт), яку розслідує СБУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1126 | Додав: nowyny | Теги: вибухи, Дніпропетровськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]