Чт, 2024-04-25, 21:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
США готові розширити постачання військового озброєння Україні - Волкер
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Волкер: США готові розширити постачання військового озброєння Україні

Вашингтон готовий розширити постачання військового озброєння Україні, щоб допомогти країні укріпити військово-морські та повітряні сили в умовах продовження російської підтримки сепаратистів на Сході держави.

Про це в інтерв’ю виданню The Guardian розповів спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає УНН.

«Вони щотижня втрачають солдат, захищаючи свою країну. І тому в цьому контексті для України природно будувати свої військові сили, займатися самообороною, і природно шукати допомоги, і природно, що інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, вони потребують «летальної» допомоги, тому що по них відкривають вогонь», – сказав Волкер.

«Ми можемо обговорити з Україною, як з будь-якою іншою країною, що саме їм потрібно. Я думаю, що буде дискусія про військово-морську спроможність, бо, як ви знаєте, їхній флот в основному був захоплений Росією. І тому їм потрібно відновити військово-морський флот, і вони мають дуже обмежену повітряну здатність. Я думаю, ми розглянемо їхні сили протиповітряної оборони», – додав він.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий повідомив, що Україна подала запит у Вашингтон щодо закупівель систем протиповітряної оборони вартістю 750 млн дол. за одну одиницю, при необхідності мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: США, Волкер, постачання військового озброєння Ук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]