Пт, 2024-03-29, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
США готові в будь-який час допомогти повстанцям Сирії воювати
Інші останні Новини світу

США не знімають з порядку денного питання про військову допомогу сирійським опозиційним угрупованням, заявила у вівторок на брифінгу офіційний представник американського держдепартаменту Вікторія Нуланд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ніколи нічого не знімаємо з порядку денного", - сказала дипломат, відповідаючи на запитання про те, чи відмовляється адміністрація США від пропозицій американського сенатора Джона Маккейна про постачання зброї сирійській опозиції, яку він висловив минулого вівторка.

"Тим не менш, президент (Барак Обама) дав абсолютно ясно зрозуміти, держсекретар (Хілларі Клінтон) постійно говорить, що ми не вважаємо нарощування кількості зброї в Сирії відповіддю на питання. Ми вважаємо, що відповіддю може стати створення національної демократичної коаліції, припинення насильства, виведення танків режиму з міст, а потім повернення спостерігачів (Ліги арабських держав)", - сказала Нуланд.

Кажучи про створення коаліції, яка підтримала б опозиційні угруповання в Сирії, вона заявила: "Ідея полягає в тому, щоб зібрати всі країни, які підтримують демократичну Сирію".

"Багато хто з них висловив свою думку в ООН (на засіданні Радбезу ООН минулої суботи). Але є ще велика група країн у складі Ліги арабських держав, в Європі, з якими треба працювати разом, щоб зробити все, що можливо. В даний час ми ведемо консультації про те, як це має працювати", - сказала Вікторія Нуланд.

За її словами, висловлювання представників арабських, європейських держав свідчать, що "ми говоримо в одному ключі про створення групи друзів (сирійської опозиції), і вони разом зможуть зробити те, що не можна зробити за допомогою ООН".

Тим часом офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив, що спроби Росії нормалізувати ситуацію в Сирії за співпраці з сирійським президентом Башаром Асадом приречені на провал.

Нагадаємо, що 4 лютого Москва і Пекін наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії. Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив журналістам, що Росію, як і раніше, не влаштовує західний проект резолюції РБ ООН стосовно Сирії.

Пізніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і директор Служби зовнішньої розвідки Росії Михайло Фрадков за дорученням президента Російської Федерації Дмитра Медведєва відвідали Дамаск і провели зустріч з Асадом.

"Під час бесіди було детально обговорено ситуацію в Сирії і навколо неї. З російського боку підтверджена лінія на сприяння мирному врегулюванню сирійської кризи самими сирійцями, без іноземного втручання, при повній повазі до суверенітету Сирії".

Президент Сирії Башар Асад повідомив, що готовий направити урядову делегацію на міжсирійську зустріч у Москві.

Дружина президента Сирії в усьому підтримує свого чоловіка

Башар Асад є "президентом Сирії, а не частини сирійців, і перша леді підтримує його саме в цій ролі". Про це мовиться в електронному листі, надісланому дружиною Асада Асмою в лондонську The Times, повідомляє NEWSru.com.

У ньому повідомляється, що народжена у Великобританії Асма й далі віддає багато часу діяльності різних благодійних фондів, але при цьому, "у міру потреби, надає підтримку президенту".

Цими днями вона "приділяє не меншу увагу наведенню мостів та заохоченню до діалогу, вислуховує і втішає сім'ї тих, хто став жертвами насильства", вказується в посланні Асми Асад.

36-річна Асма закінчила Королівський коледж в Лондоні і працювала в Deutsche Bank. Майбутній президент Сирії познайомився з нею, коли стажувався в Англії. Вони одружилися в 2000 році. Асма народила йому двох синів і доньку.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: час допомогти повстанцям Сирії воюв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]